Nyheter

Ja från V till ny regering

Nyheter – Vi ser till så att det inte blir något blåbrunt styre i vårt land, sa  Jonas Sjöstedt (V) i dag och därmed ser det ut att bli en ny regering nu på fredag.

Vänsterpartiet kommer att avstå att rösta på fredag och därmed är det upplag för en ny regering med Stefan Löfven som statsminister. Det blir en koalition mellan S, MP, C och L

• Centerledaren fann sig snabbt
Under den följande pressträffen med Annie Lööf sa hon att Centerpartiet kommer att släppa fram Stefan Löfven. Direkt efter uttalandet började en av högtalarna i riksdagens presscenter att brusa och brumma. En vakt i riksdagen ut en sladd så att ljudet upphörde.
– Det där var den liberala motorn. Jag känner igen ljudet hemifrån gården, sa Annie Lööf och det blev givetvis glada miner bland de församlade.

Hon kommenterar i övrigt: 
– Valet 2018 var ett värderingsval. Centerpartiet gick till val på att stå upp för medmänsklighet, jämställdhet och tolerans. Vi tog strid mot främlingsfientlighet, misstro och slutenhet. Med denna överenskommelse i mitten av svensk politik står vi fast vid våra värderingar, vi får igenom rejält med liberal centerpolitik, samtidigt som vi kan få en fungerande regering på plats.

– Under fyra månaders tid har det varit låsningar i regeringsfrågan. När andra har suttit kvar, fastlåsta i sina positioner, har Centerpartiets ansvarstagande bytt låsningar till lösningar.

– Vi kommer vara en liberal motor för att göra Sverige bättre, ett liberalt oppositionsparti som genom att ta ansvar och samarbeta om budget gör att varken SD eller V får inflytande över den politiska inriktningen. De fyra partierna i överenskommelsen har tillräckligt med mandat för att få igenom budget och lagförslag på egen hand.

– Överenskommelsen ligger fast och ska genomföras. Regeringen måste varje år, budget för budget, förtjäna Centerpartiets förnyade förtroende. Det är ingen fribiljett till regeringsmakten för Socialdemokraterna – utan förutsättningen är att vår liberala reformagenda för företagen, miljön, integrationen, valfriheten, landsbygden och medmänskligheten ska genomföras.

• Från Fackförbundet ST
– Det är bra att Sverige nu äntligen får en regering. Flera viktiga processer har fått stå på vänt. Nu kan den osäkerhet om vad som gäller för myndigheterna skingras och arbetet komma igång på riktigt. Det är viktigt för att medborgarna ska ges service, säger Fackförbundet ST:s ordförande Britta Lejon.
– Den tillträdande regeringen måste snabbt meddela att den lägger en tilläggsbudget för att klarlägga läget för myndigheterna. De måste få veta vilka politiska beslut som gäller och vilka ekonomiska medel de har, fortsätter hon

• Från Transportarbetarförbundets ordförande Tommy Wreeth:
–Det är bra att Sverige nu ser ut att få en regering. Det är bra att statsministern med största sannolikhet kommer att heta Stefan Löfven. Det som inte är bra är att priset för denna totala högersväng riskerar att bli alldeles för högt, för våra medlemmar och också för svensk arbetarrörelse. Socialdemokraterna har sannolikt gjort vad dom bedömt vara nödvändigt i ett mycket svårt läge och jag är fullt medveten om att i en förhandling så får man aldrig allt man vill. Men att så totalt sälja ut det som är kärnan i vår rörelse, tryggheten för vanligt folk på arbetsmarknaden, är att gå inte bara ett steg för långt utan att också kliva snett, vricka foten och ramla ner i diket.

 

Jonas Sjöstedt. Arkivbild Region Gotland

Taggar

2 reaktioner på Ja från V till ny regering

Bättre ATT Svenska folket om de numera äro de…

Ställer te me NY-VAL….

De redan kostat mången peng…men med ett NY-

VAL, kanske vi slipper betala för flera…

Di helt enkelt kvoterat ur sig själva….

Och billigare får vi då de alla…trots deras lek-

stuge refräng…

Så, de kan gå i ett U-land som Sverige…som faktiskt

inget har…och int ens lojaliteten kvar…

Hur kan Centerpartister bli Socialdemokrater så där utan pålitlighet. Det var väl inte konstigt att det började brumma hemifrån gården. Grundlurade av den socialistiska räven!

Kommentarsfunktionen är stängd