Nyheter

Insändare: Hur tänker kommunen?

Insändare: Hur tänker kommunen?

Nyheter Vi presenterar en insändare kring en Kärdabos tankar kring kommunens beslut.

Man blir förvånad över kommunens beslut ibland. Nu ska de bygga utemiljöer typ multiarenor i Forsheda, Rydaholm och Bredaryd. Tänker på hur mycket hjälp Kärda fick med sin multiarena. ”I stort sett ingenting”. Istället med Tomas Ericsson i spetsen fick Kärda fixa allt med ideellt arbete och ansökan från olika fonder och bidrag från affärer, företag, idrottsföreningar och privatpersoner. Fortfarande sköts multiarenan ideellt. Just nu byggs discogolfbanan ut.

Undrar hur byggnation och skötsel kommeratt  ske på övriga platser? Man ska betänka att det bara är cirka 1,5 år sedan Kärda multiarena invigdes.

Däremot har Kärda haft stort behov av seniorboende, vilket diskuterats flera år. Så nu hoppas jag på att kommunen kommer att se över detta och inte glömma att Kärda ändå är Värnamos närmsta kransort.

/Kärdabo

Taggar

Dela


5 reaktioner på Insändare: Hur tänker kommunen?

Jag hoppas verkligen att de politiker som vi röstat på tänker till innan de röstar den 21/6. De har fått vår ”fullmakt”att företräda vår ort och hembygd, och inte bara rösta så som politikerna i orten Värnamo säger.
Vi är en kommun som ska leva på alla orter, och allt behöver inte hamna i Värnamo. Låt Värnamoborna få ta sig till någon ort utanför stan för att se och till exempel bedriva sin sport. Vi är många som får ta oss till Värnamo, vänd lite på det hela.
Just nu i den värld vi lever så måste alla dra sitt strå till stacken, och tänka på var vi lägger våra skattepengar. Prio 1 just nu är absolut inte en ny arena. Ta hand om vård, omsorg, skola. Rusta upp olika sporthallar, anläggningar och arenor.
Låt oss slippa en se en”Gummifabrikshistoria” där miljoner rullat.
Alla är inte sportintresserade och vill inte se sina skattepengar läggas på ett skrytbygge.

Den som skriker högst har det alltid värst. I de mindre orterna har man lärt sig att ska man få något gjort får man engagerar sig. Oftast få klubben göra jobbet själva. Något att ta efter för en större central förening.

Kan väl bara inflika att ishallen och fotbollsplanen Kungshall i Rydaholm är helt byggda med ideella krafter.

Hej Kärdabo, det är likadant i Åminne. Vi får fixa allt själva. Dagis, lekplats, badplats, fotbollsplan och cykelbana. Vi som ni får bara betala skatt, men får inget tillbaka. Allt läggs i värnamo. Som vanligt, de som gnäller bäst får mest.

Kommentarsfunktionen är stängd