Nyheter

Initiativen som var minst populära 2022

Nyheter I Värnamo kommun ges invånarna möjligheten att lämna så kallade medborgarinitiativ. Andra kan dessutom rösta på förslagen. Nedan har vi sammanställt de minst populära under förra året.

Arkivmontage: David Alin

Alla som vill kan lämna förslag digitalt och de som följer riktlinjerna läggs upp på webben där alla som vill kan gå in och rösta och kommentera.

Får ett medborgarinitiativ minst 100 röster så tas det upp politiskt. Under fjolåret lämnades en hel del förslag, men alla var inte populära hos invånarna i kommunen.

Nedan har vi sammanställt de tio medborgarinitiativ som fick färst röster under 2022.

Gör Fredsgatan enkelriktad, 17 röster

En invånare ville att kommunen skulle göra Fredsgatan enkelriktad då denne menade att trafiken skulle flyta på bättre och att det inte skulle bli någon flaskhals.

Men det verkade inte vara så många som delade den uppfattningen.

Låt medborgarna avgöra fängelseplanerna i en folkomröstning, 17 röster

Under förra året blev det klart att ett fängelse ska byggas i Hörle. Inte alla var jättenöjda med detta besked och en initiativtagare ville att invånarna i kommunen skulle få rösta om saken.

”Även om det handlar om en sluten anstalt finns alltid en risk för rymning. Man vågar inte tänka på vad en sådan skulle kunna bli följden för en vanlig hygglig människa som kommer i brottslingens/brottslingarnas väg. Detta med tanke på hur grov och hänsynslös brottsutvecklingen varit i Sverige de senaste åren”, står att läsa i förslaget.

Uppsnyggning av parkmark, 16 röster

En medborgare som har synpunkter på hur det ser ut på bägge sidorna av kvarteret Väduren och föreslår bland annat att man kanske skulle kunna anlägga en lekpark.
” Som det ser ut nu skämmer området ut de fina husen och den fina rondellen på Vråenvägen”, skriver initiativtagaren bland annat.

Prostsjön, möjlighet till ombyte, 16 röster

Initiativtagaren menar att en badhytt skulle kunna underlätta för både pensionärer och barnfamiljer. Efterlyser också en bajamaja.

Värnamo Storgatan/Pilgatan, 15 röster

Enligt försalget så vill man bredda vägbanan vid platsen och möblera om lite lyktor.

Förslag till att anlägga en gång och cykelbana, 14 röster

Handlar om en sträcka på cirka 250 meter där förslaget syftar till att öka trafiksäkerheten.

Arenastad/Fotbollsarena, 11 röster

Önskemål om att bygga ovanstående vid brandstationen då det finns mycket mark där.

Avskaffa digitala verktyg i skolan, 10 röster

Signaturen Jesus Kristus anser att digitala verktyg i skolan är negativt och refererar till sin egen skoltid där lektionerna bland många fördrevs med att spela spel på datorerna istället för att ägna sig åt skolarbete.

Osuddenrundan, 9 röster

En önskan om att binda samman Odengatan med Osuddenrundan med en gång- och cykelbana.

Bastu vid sjön Furen, 8 röster

Initiativtagaren nämner Furen som ett exempel där man kan bygga en bastu. Men verkar också mena att det kunde finnas vid andra sjöar. Värnamoborna verkar dock inte hålla med då detta blev det minst röstade förslaget under 2022.

Taggar

Dela


1 reaktion på Initiativen som var minst populära 2022

Ett fängelse är välkommet. Och ni som tror att de rymmer, vakna nu – inte om tio år. Den farligaste miljön är den du är i varje dag. Med vänliga hälsningar Anneli.

Kommentarsfunktionen är stängd