Nyheter

Inga trafikdödade i kommunen under 2018

Nyheter Trots att antalet trafikolyckor ökade med 24 procent under 2018 jämfört med året innan så skedde inga dödsolyckor i kommunen. Detta framkom av den statistik som Räddningstjänsten nu släppt för 2018.

Antalet trafikolyckor i Värnamo kommun ökade med 24 procent under 2018. Men inga personer avled till följd av dessa. Arkivfoto

Räddningstjänsten i Värnamo fick göra betydligt fler utryckning under 2018, jämfört med året innan.

I den statistik som Räddningstjänsten nu släpp visar siffrorna på en ökning med 25 procent.
För fyra år sedan fick räddningstjänsten 519 larm inom kommunen och 56 larm som kom från grannkommunerna.
Sedan dess har siffrorna sakta men säkert ökat. Under 2017 var det 535 utryckningar inom kommunen och 81 utryckningar till andra kommuner.

Förra året steg siffran markant. Då registrerade Räddningstjänsten 707 utryckningar totalt inom Värnamo kommun. Till detta kom 72 larm från andra kommuner som Värnamo räddningstjänst hjälpte till med.
Detta innebär en ökning av antalet utryckningar  med cirka 25 procent jämfört med 2017.
I statistiken framgår det att när det gäller brand i byggnad så handlar det främst om tillbud, bränder som kunnat stoppas i ett tidigt skede.
Förvånansvärt få av dessa upptäcktes med hjälp av brandvarnare.
En positiv siffra handlar om trafikskadade. Under 2018 var det betydligt färre personer som skadades i trafikolyckor.

Trots en torr sommar så upplever Räddningstjänsten att det handlar om få väderrelaterade utryckningar. I statistiken noteras det också att allmänheten i allt större grad har påbörjat räddningsarbetet vid olyckor.
Det noterades 85 bränder i byggnader, varav 49 av dessa skedde inom Värnamo kommun.
Ingen person ska ha omkommit till följd av dessa bränder.

Under 2018 blev det totalt 167 trafikolyckor inom kommunen. Dessbättre skedde det under förra året inga dödsolyckor.  Det motsvarar en ökning av  antalet trafikolyckor under 2018 med 20 procent jämfört med 2017.
Räddningstjänsten har dessutom ryckt ut vid 28 hjärtstopp.
Den varma sommaren till trots var det bara 4 drunkningsolyckor. Tre av dessa slutade lyckligt, men i ett fall så slutade olyckan i tragedi.

Taggar

Dela