Nyheter

Inför zonparkering i bostadsområde

Nyheter Finnvedsbostäder inför avgiftsbelagd zonparkering i kvarteret Vråen 1. – Vi följer den allmänna utvecklingen, säger marknadschefen Camilla Lundh.

Ritning över de tre berörda parkeringsytorna (i ljus färg). Ritning: Finnvedsbostäder  [1/4]

Bild på parkeringen mot Växjövägen. Bild: David Alin  [2/4]

Bild på parkeringen vid Malmgatan. Bild: David Alin  [3/4]

Bild på parkeringen med infart från Malmstensgatan. Bild: David Alin  [4/4]

Den 15 februari tar Securitas tar över ansvaret för tre parkeringsområden: ett vid Växjövägen, ett vid Malmgatan och ett med infart från Malmstensgatan. 

Detta är ännu ett område som kommer att få avgiftsbelagd parkering i våra bostadskvarter. Först ut var kvarteren Lyckan och Högaloft där detta infördes i september, därefter har fler kvarter kommit till efterhand och nu kommer bland annat kvarter Vråen 1 från och med den 15 februari också att få avgiftsbelagd zonparkering. Anledningen är att vi  på Finnvedsbostäder följer den allmänna utvecklingen i Sverige, och bland övriga fastighetsägare i kommunen, gällande hantering av parkeringsplatser i anslutning till bostäder, säger Camilla Lundh, marknadschef på Finnvedsbostäder.

Vad får det för effekter för era hyresgäster?

– Det innebär en övergång till bevakning och avgiftsbelagda parkeringsplatser i bostadskvarteren. I och med det kan vi bättre upprätthålla en god ordning och underhåll runt parkeringarna, samt säkerställa att hyresgäster har tillgång till parkering i anslutning till sin bostad. I dagsläget förekommer det att det står obehöriga bilar på våra parkeringar som kommer att försvinna när bevakning införs. Även skrotbilar, släpkärror, husbilar med mera försvinner då man inte vill betala för något som inte nyttjas kontinuerligt.

Hur har reaktionerna från berörda hyresgäster? Har ni fått några synpunkter?

– De reaktioner vi fått in har varit både positiva och ifrågasättande. Positivt för att man upplevt bekymmer med obehöriga som upptar parkeringsplatser som man hoppas ska bli bättre nu och ifrågasättande från de som reagerar på metoden zonparkering i stället för att varje hyresgäst får en fast parkeringsplats. Den oron har varit ganska stor innan införandet, men i de kvarter där vi nu infört avgiftsbelagd zonparkering hör vi inte att det skulle vara något bekymmer.

Är det aktuellt med flera områden efter detta?

– Efter den 15 februari kommer de flesta av Finnvedsbostäders bostadsområden i Värnamo tätort ha avgiftsbelagd zonparkering.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Inför zonparkering i bostadsområde

Så länge ingen demonstrerar, organiserar sig så akta er för nästa steg kan vara att vi ska betala luften i bostaden vi andas. Självklart ska det investeras i nån luftmängd-koldioxidmätare. De är inte längre giriga utan kriminella. Securitas tittar inte och påstående att andra parkerar är lögn. det fanns gott om parkeringar innan och nu måste man ge mellan 190–210 kronor. Men fortsätt att vara tysta…

I vår kommun blir man sällan förvånad över hur beslut inom ryggdunkarklubben tas.
Nu gäller det att gräva, om besluten är tagna och på vilket sätt, att ytterligare försörja någons vän.

Kommunen vill inte eller kommer inte att köpa parkeringstillstånd till sina anställda, så alla som jobbar i närheten (hemtjänsten) måste betala för att kunna parkera sina privata bilar vid sin arbetsplats.
Helt sjukt

Först höjer ni hyror, sedan ska ni ta betalat för att man parkerar. Vad är nästa projekt? Folk vill inte ens besöka en när de måste betala parkeringsavgift. Tänk alla som vill träffas på helgen, det blir ett dyrt besök bara för att man kommer med bilen.

Finns det några besöksparkeringar på områdena om man vill besöka någon när man kommer långväga ifrån?

Detta finns även på hela Doktorsområdet. Att säga att det finns ockuperade platser av andra är fel. Här finns gott om dem. Jag har platser men betalar hutlöst för dem.

Konstiga förklaringar, säg som det är, ett nytt sätt att få in mer pengar i kassan.

Finns säkert parkeringar där det behövs, men på många av dem så finns det alltid plats.

Att sedan använda sig av ett bolag som Securitas, nja, sätter de en gul lapp, rätt eller fel, så har du som enskild inte en chans att få rätt. Tyvärr verkar det en aning för mycket som en privat liten rättsstat i staten.

Detta är ett förslag som kommunen inte fastställt. Detta är bara något Finnvedsbostäder har fått nys om och passar på att föra in avgifter till boende parkeringar. Både Sveaplan och Vråen har förts in utan ett fast beslut. Finns starka bevis på det om man gräver lite på ytan. De borde sänka hyran så som dem håller på.

Kommentarsfunktionen är stängd