Nyheter

Inför avgift för hemsjukvård

Nyheter Kommunstyrelsen har idag föreslagit att införa hemsjukvårdsavgift. Avgiften planeras att börja gälla 1 januari nästa år.

Arkivfoto

Ansvaret för hemsjukvården togs över från regionen till länets kommuner för några år sedan. Tidigare har hemsjukvården varit avgiftsfri och nu väljer Värnamo kommun som så många andra kommuner i länet att ta ut avgift.

Avgiften som kommunstyrelsen idag har föreslagit är 400 kronor i månaden om man är inskriven i hemsjukvården. 200 kronor kostar ett hembesök, för den som inte är inskriven i hemsjukvården, om det behövs mer än två besök samma månad är maxavgiften 400 kronor. Om man behöver ett intyg för bostadsanpassning gäller 200 kronor i avgift. Avgiften gäller de som är över 20 år, de som är under 20 år är det även i fortsättningen kostnadsfritt.

Förslaget som idag har lämnats av kommunstyrelsen går till kommunfullmäktige för beslut och det görs vid nästa veckas sammanträde.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Inför avgift för hemsjukvård

400 kr är väldigt mycket pengar för en fattig pensionär.
Hur skall de äldre som ej ha råd med detta få sin vård?
Ska de sitta och tigga utanför Ica eller hur har ni tänkt det skall gå till?
Ni politiker får gärna svara!

Hade socialdemokraterna inte svikit oss väljare genom att ge tillbaka makten till alliansen så hade vi sluppit detta. Nu styr centerpartiet och då blir det traditionell högerpolitik, dvs slicka uppåt & sparka neråt.

(Ska vi dock tänka lite positiv så är majoriteten av sossarna i kommunen gamlingar så de får smaka på karma.)

Ja, bara slå mot de sjuka!
Hade möjligtvis pengarna räckt till dem om man jämnat gummi med marken direkt och byggt ett sprittandes nytt, fint och vackert samt ändamålsenligt, kulturhus ist?

Kommentarsfunktionen är stängd