Nyheter

Influensavaccinet slut på Vråens vårdcentral

Nyheter Intresset av att vaccinera sig är mycket stort. Så stort att Vråens vårdcentral i dag fick slut på influensavaccin och fick ställa in dagens vaccineringar.

Verksamhetschefen Annelie Sonéus och vaccinationsansvariga Jenny Andersson fick ställa in dagens vaccineringar på Vråens vårdcentral, efter att levernatören fått slut på vaccin.

– Vi hade slut redan förra veckan, men då fick vi låna 300 vacciner av vårdcentralen Väster, berättar Annelie Sonéus som är verksamhetschef på Vråens vårdcentral.
På Vråens vårdcentral har allmänheten möjlighet två daga i veckan att komma in och vaccinera sig utan tidsbeställning.

För personer som befinner sig i riskgruppen så är vaccineringen gratis. Folk med bland annat högt blodtryck, nedsatt immunförsvar, graviditet och folk med diabetes räknas som till denna riskgrupp.
– Normalt ska vi kunna beställa vaccin på förmiddagen och få det levererat dagen efter.
– Men nu har det inte fungerat, leverantören berättar att de aldrig varit med om att det varit så stor åtgång på vaccin.
– Vi har redan vaccinerat 1 467 patienter här på Vråen, förra året blev det 1 500 patienter totalt, berättar Jenny Andersson som är vaccinationsansvarig på vårdcentralen..

Även om vaccinet nu är slut så kommer det även i fortsättningen att kunna gå att vaccinera sig.
– Vi väntar med ett ersättningsvaccin, ett vaccin som innehåller samma sak som nuvarande vaccin, men som har ett annat namn.
– Vi räknar med att kunna fortsätta vaccineringen på torsdag igen, förklarar Annelie Sonéus.

Influensavaccinet som nu är slut. På torsdag hoppas man på Vråens vårdcentral att man ska kunna återuppta vaccineringen med ett likvärdigt ersättningsvaccin.

Taggar