Nyheter

Infekterat kring ”uppsägning”

Nyheter Verksamhetschefen för simhallen i Värnamo har sagt upp sig och i ett brev till kommunen får nu dennes chef som är fritidschefen stark kritik.

Johan Arvidsson, fritidschef. Arkivbild

Den aktuelle verksamhetschefen har jobbat i 38 år och i brevet får fritidschefen Johan Arvidsson stå till svars för en rad saker.

Verksamhetschefen sa upp sig själv men det var först efter faktum att man från kommunen skulle lägga locket på när det gäller vissa saker.
– Jag hade gjort fel i en lönefråga men det var inte med uppsåt, säger den tidigare verksamhetschefen.
Det var en anställd som fick för mycket i lön:
– Och lönesystemet är inte allt lätt, men jag gjorde fel och det står jag för, påpekar han och tycker att det hade varit mer befogat med en skriftlig varning än att ”tvingas” att säga upp sig.
Verksamhetschefen går hemma med tre månaders lön men vad han ska göra efter den tiden vet han inte.

• Var en dialog
Han fick mer eller mindre ultimatum att säga upp sig fast det tycker inte fritidschefen:
– Vi hade en dialog och han valde att säga upp sig själv. Det var ett eget beslut han tog, säger Johan Arvidsson.
Han ser inte hellre att det skulle finnas någon jävsituation av det som framgår i brevet nedan om Värnamo SS.
Johans chef Jesper du Reitz säger att man på kommunen var medveten om Johans olika engagemang och att Jesper själv konsulteras när det gäller fördelning av tider med mera i simhallen.

Kommundirektören Ulf Svensson fick det aktuella brevet från en person bosatt i kommunen och tog direkt en dialog med Jesper du Rietz i framför allt frågorna om jäv.

Brevet till kommunen finns nedan, men det är förkortat och lite språkligt redigerat.

Brevet till kommunen

Vad är det som händer i Sporthallen? Först tillsätter man en ny fritidschef som tidigare varit ordförande i Värnamo Simsällskap som nu också har sin son som träningschef i klubben.

Sporthallscheferna har ju alltid tänkt även på kommuninvånarna när det gäller simhallens öppettider och det har ju ganska ofta blivit högljutt vid förhandlingarna med VSS. (När Johan satt vid rodret).

Nu plötsligt har öppettiderna för simhallen för vanligt folk blivit betydligt sämre, och folk som har köpt årskort lite tidigare kan plötsligt inte simma längre som de vill pga. att simmare från Vaggeryds kommun ska komma och simma på dom tiderna i VSS regi? De är ju inte ens skattebetalare här.

När Johan Arvidsson blev ny chef på fritidsförvaltningen så har ju nu han varit delaktig i det här och gått över huvudet på verksamhetschefen som självklart undrade vad som hände. Johan har bara haft en enda tanke med jobbet som han lyckades få och det har varit att få bort verksamhetschefen från sitt jobb och det har han ju nu lyckats med verkar det ju som för att sedan ta över det jobbet själv. Det blir nog inga tuffa förhandlingar om tiderna med VSS längre.

Det finns väl ingen människa som är ofelbar eller? Verksamhetschefen har jobbat 38 år och har ju nu även varit chef där ett antal år. Johan har ju som jag tidigare skrev jobbat febrilt med att få bort verksamhetschefen som var obehaglig att ha på sin position. Nu tror jag det blev tredje gången gillt som han lyckades med sin största önskan.

En synpunkt Johan bland annat hade var att verksamhetschefen höll en dialog med de anställda under sig! Det var så att Johan verkligen undrade om verksamhetschefen hade gått någon utbildning som chef för att hålla en dialog med dem, vilket var helt uteslutet och han blev belagd med munkavel efter varje möte med Johan.

Är det denna typ av förvaltningschef som vi vill ha inom kommunen? För mig låter det som om det är någon annan som skulle behöva gå en chefskurs? Det finns väldigt många inom kommunen som känner till allt detta men som inte vågar säga något och det låter fullständigt absurt för mig att man inte ska våga att ha sina åsikter utan man väljer att hålla tyst.

Sim- och sporthallen i Värnamo. Arkivbild

Vi har från redaktionen satt stopp för fler kommentarer för vissa håller sig inte inom antändighetens gränser.

Taggar

3 reaktioner på Infekterat kring ”uppsägning”

Vad är det som händer i värnamo kommun? Får cheferna hantera anställda hur som helst är det inte dags att komundirektören har koll på Förvaltningscheferna hur de sköter sina förvaltningar. Man bara undrar som skattebetalare?

Bevisligen får dom göra precis vad dom vill, det finns tydligen ingen som känner sej manad för o sätta stopp för dom här galenskaperna.Sedan är det ju bara o säga att det inte är en JÄV.situation mellan fritidschefen o VSS så är det tydligen inte det heller, så enkelt var det ju tydligen.Men om nu fritidschefen ska sitta i förhandlingarna med VSS i fortsättningen o hans egen son är chefstränare i VSS o ett förflutet som ordförande i VSS då kan man ju omöjligt vara nykter om man inte tycker det är JÄV. Men det verkar ju som att det är en förutsättning o vara lite högre chef i VMO kommun att man ska vara korrupt annars platsar man nog inte in.Det här är helt åt skogen att vissa kan härja helt fritt o ingen känner sej manad o få stopp på dumheterna utan det bara fortsätter som om ingenting har hänt, nä det här är pinsamt värre!

Johan fungerar utmärkt som chef. Däremot har fd verksamhetschefen inte fungerat som chef på flera år. Nu har dom gjort något åt saken. Handlar inte bara om ”fel lön till en anställd” handlar om så mycket mer. Kan man inte göra rätt och får chans efter chans så kanske det är dags att göra en förändring, eller? Ni vet inget.

Kommentarsfunktionen är stängd