Nyheter

Industriområde kan bli bostäder, butiker och hotell 

Nyheter Samhällsbyggnadsnämnden ställer sig positiva till en ändring av detaljplanen för ett gammalt industriområde i centrala Värnamo. 

Bilder: David Alin/Värnamo kommun

Fastigheten Sparven 1 ligger på Västermogatan och inramas i norr och söder av Karlsdalsgatan samt ligger i anslutning till järnvägen.  [1/3]

Inom fastigheten finns även det här fristående huset, som en gång i tiden huserade "Martins Pizzeria & Kebab".".   [2/3]

Fastigheten i sin helhet ovanifrån.   [3/3]

I juni 2023 inkom en begäran om planbesked för fastigheten Sparven 1. Fastigheten ligger i anslutning till järnvägen på Västermogatan och inramas i norr och söder av Karlsdalsgatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram en utredning inför planbesked och förvaltningen bedömer det som möjligt att planlägga för bostäder, handel och hotell på fastigheten ”men med förbehåll för åtaganden angivna i utredning inför planbesked”, skriver förvaltningen i en tjänsteskrivelse. Samhällsbyggnadsnämnden ställde sig positiva till förhandsbeskedet och har för avsikt att inleda en planläggning för att möjliggöra blandad bebyggelse inom fastigheten. De bedömer att detaljplaneförslaget kommer att antas tidigast vintern 2025 med förutsättning att begäran om detaljplaneuppdrag kommit in till samhällsbyggnadsförvaltningen och planavtal har tecknats. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Industriområde kan bli bostäder, butiker och hotell 

Bra att detaljplan görs om till bostäder och handel och att plan- och bygglagen 2010 används som den var tänkt och inte till att exploatera grönområde till en billig peng. Att göra om detaljplaner till möjlighet att bygga bostäder i tidigare industri och handels byggnader är bra och smart för marken är ju redan exploaterad och grönområden sparas till kommande generationer som sociala och klimatutjämnande värme- och nederbördsbalanserare i stadsmiljö.

Ja säger att det verkar vara ett mycket bra förslag att förlägga någon butik till Västermogatan.
Hoppas det nu bara blir en speceriaffär så att människor kan inhandla mat på den västra sidan om Åbron.
CG

Kommentarsfunktionen är stängd