Nyheter

Industri blir bostäder

Nyheter Det har kommit en ansökan till kommunen om bygglov för att ändra användningen av en industrifastighet i Värnamo till flerbostadshus

Arkivbild

Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att bevilja bygglov för att ändra användningen av fastigheten Muraren 1 från industri till flerbostadshus. Byggnaden ligger inom stadsplanerat område där man anger att området är avsett för bostäder men också för småindustri om det bedöms lämpligt. Nu ska fastigheten byggas om från industrilokal till ett flerbostadshus med 17 lägenheter. När det gäller parkeringsplatser samt avfallsanordningar är de lösta och redovisade.

Synpunkter från utomstående

Ärendet har varit ute på remiss och miljöenheten ser inga problem med ändringen av fastigheten då det inte planeras några markarbeten. Skulle det bli fallet vill de få möjlighet att yttra sig igen. Trafikverket ser heller inga problem trots att fastigheten ligger inom 30 meter från järnvägen eftersom den ligger inom detaljplanerat område. Eftersom fastigheten ligger så nära järnvägen anser de att en bullerutredning bör genomföras för att utreda eventuella bullerskyddande åtgärder. I utredningen bör man ta hänsyn till de trafikflöden som kan vara verklighet 2040. Därför menar Trafikverket att uterum och rum för vila bör placeras till en tyst sida av fastigheten.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Industri blir bostäder

Varför ska det bullerskyddas? Det finns inga bullerskydd utmed resten av järnvägen där människor bor och har inte gjort i evigheter. Det bullrar inte så farligt från järnvägen. Jag har själv bott nära. Men när de fixar järnvägen på nätterna då är ljudet olidligt.

Kommentarsfunktionen är stängd