Nyheter

Inbrottsvåg skapar känslor 

Inbrottsvåg skapar känslor 

Nyheter De senaste veckorna har en inbrottsvåg i den östra delen av kommunen rasat. ”Det är bara en tidsfråga innan det händer något”, säger en privatperson.

Under den senaste veckorna har ett flertal bostäder i Gällarydstrakten med omnejd fått påhälsning av inbrottstjuvar. Flera fastighetsägare har blivit av med motorredskap, cyklar och diesel. 

Man känner att det är en tidsfråga innan det händer något, skriver en fastighetsägare på sociala medier.

Vi har fått kontakt med en privatperson som hamnade i händelsernas centrum.

– Klockan 02.50 en onsdagsmorgon blev vi väckta av vår granne som hade skrämt iväg en person som hade varit i hans ladugård och börjat plocka på sig motorredskap och slanga diesel. Grannens hund skrämde iväg honom från platsen. Som tur var hann de inte hit upp, men det är obehagligt att ha dem runt knuten, säger privatpersonen.

Senare samma vecka gör privatpersonens sambo en upptäckt. 

– Han var ute och träningscyklade på lunchen. Ett par mil hemifrån ligger tre cyklar i vägkanten tillsammans med en bultsax. Sambon ringde polisen och cyklarna, en röd damcykel och två mountainbikes, togs till polisstationen. När jag sedan fick veta vilka cyklar det rörde sig om, så visade det sig vara grannens cyklar. Som tur är har vi inte blivit drabbade än, men några av våra kompisar blev av med 450 liter diesel. Tjuvarna är inte rädda för någonting utan nu försöker man göra allt man kan för att hindra dem, säger privatpersonen. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Inbrottsvåg skapar känslor 

Lagens långa arm, verkar lite vingklippt i dessa lägen….
Kanske deras kaffebord drar med kaffe och kaka som väl dem smaka.
Lagen är sådan att den förövarna gynnar och inte den enskilde.
Blir väl sinom sin tid medborgargarden att föredra, så en förändring kan ske.
De som stjäl borde veta hut.
Men de har inget lärt sig mer än att de tagit efter hur samhället ser ut, stjäl och bliva rik, är ju till och med på regeringsnivå tillåtet.
Inte undra på att samhället ser ut som det gör.
De kan ju ta på sig en skuld- men i hjärtat är de oskyldiga…Lustig ekvation de leker med!

Kommentarsfunktionen är stängd