Nyheter

Imane fick stipendiat av Rotary

Nyheter Utvecklingsstipendiet från Värnamo Rotary är på 10 000 kronor och utdelades till Imane Youssouf som går första året på Finnvedens gymnasiums samhällsvetenskapliga program.

Värnamo Rotaryklubb är en av landets större klubbar med ca 110 medlemmar. Klubben har sina veckosammanträden i samband med lunchen på måndagarna, då olika intressanta föredragshållare gästar klubben.

Måndagen den 5 februari 2024 hade vi glädjen att få dela ut Värnamo Rotaryklubbs utvecklingsstipendium.

Vår rotarymedlem Eva Törn har samordnat framtagandet av 2023 års stipendiat genom kontakter med stadsbibliotekets personal där stipendiaten deltagit i olika workshops tillsammans med etablerade författare.

Utvecklingsstipendiet är på 10 000 kr och utdelades till Imane Youssouf som går första året på Finnvedens gymnasiums samhällsvetenskapliga program. Imane kom till Sverige från Sudan som 7-åring och har på ett mycket bra sätt lärt sig svenska språket vilket hon talar utan brytning.

Motiveringen är följande: Imane har en stark författardröm och har visat prov på sin begåvning genom att skriva en ungdomsroman. Konkurrensen inom förlagsmarknaden är mycket hård och med detta stipendium hoppas vi kunna hjälpa henne att gå vidare med publiceringen av boken.

Pressmeddelande från Värnamo Rotary

Eva Törn delade ut stipendiatet till Imane Youssouf

Taggar

Dela