Nyheter

IFK:s klubbchef om matchflytten: ”Inte hur enkelt som helst”

Nyheter Efter gårdagens besked om att Finnvedsvallen inte är godkänd för allsvenskt spel råder det nu febril aktivitet på klubbens kansli för att flytta AIK-matchen till Borås. Huruvida man kommer kräva ekonomisk kompensation av kommun har man inte hunnit fundera över.– Det får vår styrelse och ordförande ägna sig åt, säger klubbchefen Lisa Lidén.

Foto: Arkivbild och IFK Värnamo

IFK Värnamo tappade runt 300 000 på att hemmamatchen mot Mjällby flyttades till Borås. Tappet mot AIK beräknar man kommer landa på runt en miljon.

Ingen enkel historia

IFK Värnamo hyr Finnvedsvallen av Värnamo kommun och när nu inte kommunen kan leverera en spelduglig plan så ligger det nära till hands att ställa frågan om klubben kommer kräva kommunen på kompensation. Lisa Lidén berättar att det finns olika avtal om vad som gäller där.
– Det är inte hur enkelt som helst.

Kommer ni försöka få kompensation från kommunen?
– Jag vet faktiskt inte. Vi har inte funderat på det nu, utan det får vår styrelse och ordförande ägna sig åt.

Stor belastning

Lisa Lidén berättar att matchflytten blir en stor belastning för klubben.
– Både på oss som jobbar här och ska försöka flytta evenemanget. Men också på spelare och ledare som hade förberett sig för spel på Finnvedsvallen men nu måste tänka om. Så det här är inte alls kul.

Hon berättar vidare att alla klubbar har en reservarena och i IFK:s fall är det Borås Arena som gäller. Men man har kollat både Växjö och Jönköping, men de spelplatserna var upptagna.
– Men det handlar också om att vi måste kunna säkerställa säkerheten och då är ju Borås det vi är förberedda för på så här kort varsel.

Taggar

Dela