Nyheter

I dag ska kyrkorösterna vara räknade

Nyheter Under dagen räknar Växjö stift med att sammanställningen av lokala kyrkofullmäktige ska presenteras.

Från förtidsröstningen.

Söndagen den 19 september gjordes valet till kyrkomötet, stiftsfullmäktige och lokala kyrkofullmäktige. Inget av ovanstående val har presenterats och vi tog kontakt med valhandläggare vid Växjö stift. 

– Vi räknar för fullt och alla valsedlar och personvalen ska granskas. Under tisdagen kommer vi att delge resultatet, kommenterar Växjö stift.

På Svenska kyrkans hemsida går det att läsa följande: ”Direkt efter att vallokalerna stängdes söndagen den 19 september påbörjade arbetet med att räkna rösterna, den så kallade preliminära sammanräkningen. Detta går till på så sätt att man börjar med att räkna rösterna för kyrkomötet och därefter följer räkningen av rösterna till stiftsfullmäktige respektive kyrkofullmäktige. Antalet röster stäms av gentemot röstlängden. Därefter öppnas valkuverten och valsedlarna granskas för att sedan sorteras på respektive nomineringsgrupp. Resultaten rapporteras digitalt. Inga personröster räknas vid den preliminära sammanräkningen”. 

Taggar

Dela


1 reaktion på I dag ska kyrkorösterna vara räknade

Då alla rösterna nu är räknade blev Gladare Församlingsliv åter största Nomineringsgrupp med 530 röster, Frimodig Kyrka blev näst största med 528 röster. Alltså en hårfin seger för GF.

Kommentarsfunktionen är stängd