Nyheter

Idag besöker Kungen Jönköping

Nyheter Idag besöker Kungaparet Jönköpings län och residensstaden Jönköping i samband med firandet av kungens 50 år på tronen.

Arkivbild

— Det är med stor glädje vi välkomnar kungaparet till Jönköpings län och Jönköping. Det här är ett fint tillfälle att uppmärksamma det som är unikt och fantastiskt med vårt län, säger Helena Jonsson, Landshövding i Jönköpings län.

2023 är ett jubileumsår för Sverige. H.M Konungen, Carl XVI Gustaf, firar 50 år som kung och dessutom är det 500 år sedan som Gustaf Vasa valdes till Sveriges konung. Med anledning av jubileumsåret besöker Kungen och Drottningen samtliga 21 län i Sverige.

Under dagen kommer länets invånare att få möjligheter att möta Kungen och Drottningen, till exempel på Magnus Ladulås plats och Rådhusparken. Kungaparet kommer även att åka bilkortege genom Jönköping city. Välkommen att vara med i firandet.

— Det är värdefullt att få möjlighet att samlas och känna en stolthet kring det som är gemensamt. Jag hoppas att det är många från hela länet som har möjlighet och passar på under sportlovsledigheten att delta i firandet, avslutar Helena Jonsson.

Källa: Länsstyrelsen

Taggar

Dela