Nyheter

I dag beslutas kommunens budget

Nyheter I dag fastställs kommunens budget för de kommande åren.

Vid eftermiddagens kommunfullmäktigemöte spikas 2021 års budget och investeringsplanen för de kommande åren.

På grund av rådande restriktioner hålls mötet i Arken, med 31 ledamöter i stället för ordinarie 51 ledamöter.

För att korta ned mötet, hanteras enbart ärenden som hör ihop med budgeten. På så sätt skapas utrymme för att låta debatten om budgeten ta den tid som behövs.

På bordet ligger Alliansens förslag, Socialdemokraternas och Miljöpartiets förslag.

 – Jag har väntat på det här i ett år, så jag är laddad. Jag hoppas att vi ska få igenom vår budget, men eftersom ingen har majoritet så känns det jättespännande, säger oppositionsrådet Azra Muranovic (S).

Frågor som kommer att diskuteras på mötet är bland annat en långsiktig finansiering till livsstilsprojektet HUV (Hälsosam uppväxt i Värnamo) samt byggandet av en rondell vid Mossleplatån. Hur kommunpolitikerna resonerar om dessa och många andra frågor avgörs under eftermiddagen.

– Det är alltid lika spännande att fastställa en budget, så det blir intressant att se vad eftermiddagen ger, säger Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela


3 reaktioner på I dag beslutas kommunens budget

Inte lönt att värma upp hela auditoriet för att hålla ett enda möte.
Om Arken redan är uppvärmt och klart blir det mer ”klimatsmart” att vara där!

Udda att mötet skall hållas i Arken och med hänvisning till coronapandemin. Räcker inte auditoriet i Gummifabriken till?

Ett sätt att bevisa omtanke om skattemedlen borde vara att nyttja de lokaler som kommunen ändå får finansiera istället för att dra på sig externa kostnader.

Kommentarsfunktionen är stängd