Nyheter

Hyresgäst betalade för mycket – får tillbaka 32 000 kronor

Nyheter Hyresgästen tyckte att lägenheten kändes mindre än vad som angavs i hyreskontraktet. En kontrollmätning gav hyresgästen rätt och nu ska han kompenseras av hyresvärden

En hyresgäst i Värnamo kompenseras nu för att han fått betala för mycket i hyra.

Hyresgästen fick rätt mot sin hyresvärd. Nu kommer hyresgästen att kompenseras med en återbetalning på 32 727 kronor.

Det i samband med att hyresgästens lägenhet kontrollmättes som felet uppdagades. Hyresgästen hade påtalat att lägenheten verkade vara mindre än de 100 kvadratmeter som det stod i kontraktet.
Hyresgästföreningen gjorde då tillsammans med hyresvärden en kontrollmätning. En mätning som visade att lägenheten i själva verket bara var 91 kvadratmeter stor.

I början av januari ringde en hyresgäst från centrala Värnamo in till Hyresgästföreningen för att få hjälp. I hyresgästens kontrakt stod det att lägenheten var 100 kvadratmeter stor men i verkligheten var den endast 91 kvadratmeter. Hyresgästen tyckte sig därför ha betalat för yta som inte fanns sedan inflyttning 2015.  Nu ska hyresgästen få tillbaka 32 726 kronor.

– Jag ringde upp hyresvärden som snabbt höll med om att en återbetalning var det enda rätta, säger Oscar Jansson Magnusson, förhandlare på Hyresgästföreningen.
I samband med detta kontrollmättes lägenheten av fastighetsägaren och tillsammans kunde man konstatera att hyresgästen hade rätt, lägenheten var mindre än vad som stod i kontraktet.  Snart uppmärksammades det att lägenheten över också hade samma fel i kontraktet.

– Eftersom lägenheten över var lika stor frågade jag fastighetsägaren hur det såg ut i det kontraktet och vi kunde då konstatera att det var samma fel även i den lägenheten.  Nu ska även hyresgästen i lägenheten över få tillbaka de pengar hon betalat in för mycket, 4 676 kronor.

Ofta kan det vara svårt att få tillbaka pengar av olika skäl vid dessa ärenden.  – Vi ser det som en stor framgång att ha kommit så bra överens med fastighetsägaren, säger Oscar Jansson Magnusson.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hyresgäst betalade för mycket – får tillbaka 32 000 kronor

Fel, har ju redan bekommit, och flera fel har gjorts…

Men att du som enskild hyresgäst får rätt, tja de vet man ju inge om…

För si de granskar int allt…fastän hyra och kvadratmeter krymper…

Kanske dags att börja mäta sin lägenhet ifall att det skulle bli fel hehe. Nu blir det av att mäta

Kommentarsfunktionen är stängd