Nyheter

Humorprofilens turné förlängs – gästar Värnamo 

Nyheter Efter en fem år lång paus från ståupp-turnerandet återvänder Henrik Schyffert i januari med “Schyffert Forever”, en lustfylld återkomst till ståuppkomikens urform. Intresset är stort så nu släpps ytterligare 20 föreställningar, med bland annat besök på Gummifabriken i Värnamo.

På grund stort intresse för Henrik Schyfferts kommande standupturné får nu även Värnamoborna chansen att ta del av hans humor. Bilder: David Alin/Morgan Norman

– Det känns jättekul att få fortsätta att spela under hösten också! Även om jag just nu bara har en enorm ångest över hur jag ska få ihop de här skämten till en fungerande föreställning… men det LÖSER JAG SNART!!, säger humorprofilen i ett pressmeddelande.

Våren 2018 bestämde sig Henrik Schyffert för att ta en paus från ståuppkomiken. Han hade turnerat större delen av 2000-talet med framgångsrika humorföreställningar som “The 90’s”, “Ljust & fräscht” och “Ägd” med Fredrik Lindström, standupturné med Björn Gustafsson, “Badjävlar” och “Big Comedy”. Men efter soloföreställningen “Var inte rädda” ville han göra annat. 

– Jag kände att jag hade grävt ner mig i ett kaninhål där jag var tvungen att kommentera min samtid eller mina mörkaste problem så fort jag skulle ut och köra standup och det var inte roligt. Jag behövde en paus, säger Henrik. 

Under uppehållet tog Henrik upp regin igen vilket resulterade i hans första långfilm, den trippelt Guldbaggebelönade “Spring Uje Spring”, tv-serien “Vi i Villa” och flera avsnitt av succé-serien “Solsidan”. Det blev också skådespeleri i bland annat “Art”, “Sjölyckan” och “Zebrarummet”. Mitt i allt detta kom därtill pandemin och tanken på att återvända till ståuppandet föll allt längre bort, men så började han känna ett sug igen och lite oväntat kan man säga att “Schyffert Forever” blir av tack vare Iggy Pop. 

– Jag hade inte kört standup på fem år och satt på tåget och lyssnade på gammal Iggy Pop – “Lust for Life”, “1969”, “The Passenger”. Så slog det mig att så här kan man också göra standup. Bara kul och glatt och enkelt. Så det blir old school den här gången!, säger Henrik.

I “Schyffert Forever” ska Henrik försöka reda ut varför han är så avundsjuk på Bianca Ingrosso, hatar förstagångsföräldrar och hur han blev borgare när han insåg att man kan få ALL glass själv! Och så blir det skämt om bland annat cylinderhattar, bakelithögtalare, tjej-sms och konsten att ligga som en vasaloppsåkare. 

– Det är svårt att få till ett enkelt skämt och ju enklare skämt desto svårare är det, tro det eller ej. Men kicken när man lyckas få ihop ett enkelt skämt som får hela rummet att unisont vika sig i skratt är obetalbar. Och jag har verkligen saknat att försöka få till det igen, säger Henrik.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Humorprofilens turné förlängs – gästar Värnamo 

Kommentarsfunktionen är stängd