Nyheter

Hujedamej, vilken familjefest!

Nyheter I år är det 20 år sedan Astrid Lindgren dog men hennes sångskatt lever vidare. Nu hedrar Värnamo kulturskola Astrids minne med familjeföreställningen ”Hujedamej” på Gummifabriken. 

I år är det 20 år sedan Astrid Lindgren dog men hennes sångskatt lever vidare. Nu hedrar Värnamo Kulturskola Astrids minne med familjeföreställningen ”Hujedamej” på Gummifabriken. Arkivbild.

”Hujedamej” är en så kallad ”sing-a-long-konsert”, där hela publiken får möjlighet att sjunga med till Astrid Lindgrens sånger. Bakom produktionen står kulturskolans symfoniorkester och musiker, Värnamo storband och kulturskolans körer och musikalelever som framför konserten. I dag hålls tre konserter för drygt 1 200 elever från kommunens skolor och i morgon framför konserten två gånger för allmänheten. 

– Det känns jättebra. Som musiker har man längtat efter att få spela för publiken och det märks bland alla inblandade att det finns en längtan att få göra den här konserten igen efter att den senast arrangerades 2019, säger Adan Brown, verksamhetsansvarig på Värnamo kulturskola.

Sånger varvas med småföreställningar baserade på Astrid Lindgrens sagor och berättelser. En viktig anledning till konserten är att föra Astrid Lindgrens kulturarv vidare till nya generationer.

– Vi behöver hålla igång traditionen med Astrids sånger och sagor. Som kulturskola känner jag att vi har ett ansvar i att utbilda i den fantastiska sångskatt vi har. Det här är en sådan möjlighet, säger Adan Brown och tillägger att det här är ett unikt tillfälle.

– Vi kommer troligtvis inte göra den här konserten på ett tag, så det gäller att passa på när läget finns. Det finns fortfarande mycket platser kvar till lördagens konserter, så det hade varit jättekul om det blir fullsatt. För er som inte har varit på en sing-a-long-konsert tidigare så kan jag kort säga att det blir en maffig upplevelse med storband, symfoniorkester och kör. Nu hoppas jag bara att alla håller sig friska, avrundar Adan Brown. 

Taggar

Dela