Nyheter

Hotade sprida nakenbilder på man – så blev domen

Nyheter En kvinna från Värnamo kommun har stått åtalad för försök till utpressning efter att ha hotat med att sprida nakenbilder på en man om han inte gav henne ett stort belopp med pengar. I dag meddelades domen i Jönköpings tingsrätt.

Pressbild

Det rör sig om två åtalspunkter, båda med rubriceringen försök till utpressning.

Den första händelsen ska ha inträffat för snart fyra år sedan där kvinnan, som är i 50-årsåldern, ska ha försökt att tvinga till sig 60 000 kronor av mannen med hot om att sprida bilder där han var helt eller delvis naken.

Den andra händelsen skedde för drygt två år sedan när kvinnan ska ha kommit med samma hot. Vid det tillfället ska det även ha publicerats en bild på mannen på Facebook. Den gången ville kvinnan ha 100 000 kronor.

”Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas”, står att läsa i stämningsansökan.

Förhandlingen hölls i Jönköpings tingsrätt den 17 maj och bland bevisningen fanns bland annat mejlkonversationer, skärmdumpar och en videoinspelning. 

Utifrån bevisningen gjorde tingsrätten slutsatsen att de gärningar kvinnan har gjort sig skyldiga till är förhållandevis allvarliga och menar att kvinnan ska dömas för försök till utpressning i båda fallen. Tingsrätten anser gärningarnas samlade straffvärde uppgår till tre månaders fängelse. På grund av en minskad risk för återfall efter tidigare brott dömer tingsrätten i stället kvinnan till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Hotade sprida nakenbilder på man – så blev domen

Kommentarsfunktionen är stängd