Nyheter

Hot mot Forsheda skola

Nyheter Polisen har under dagen jobbat med ett ärende som rubricerades som olaga hot mot grupp. Hotet riktades mot Forsheda skola 7–9 och under dagen har polisen i samverkan med kommun och skola jobbat med att undersöka om några åtgärder behövde utföras som en följd på hotet.

Arkivbild

– Under dagen har personen bakom hotet kunnat identifieras och han har förhörts av polis. Det finns i nuläget inget som tyder på att hotet kommer att genomföras, noterar Åsa Willsund som är presstaleskvinna vid polisen,

Det är en man som har förhörts och som är misstänkt för olaga hot mot grupp, inga ytterligare brottsrubriceringar har kommit till under utredningens gång. Efter förhör släpptes mannen men misstankarna kvarstår.

– Polisen har i samråd med kommun och skola kommit fram till att skolans verksamhet kan genomföras som vanligt. Ur ett trygghetsperspektiv kommer våra områdespoliser vara på skolan i morgon fredag så att de som är oroliga kan söka upp oss och prata, uppger Åsa Willsund.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Hot mot Forsheda skola

Varför är man så kryptisk, tala klarspråk för bövelen! Skapar ju ännu mera otrygghet när man inte vet exakt vad saken gäller. Säg rent ut om det finns minsta risk eller det är en trygg skola som barnen ska vistas i!

Skolan har länge vetat om hot och trakasserier
dagligen på skolan, men de har blundat för allt. Det går utför och föräldrar har tagit hem sina barn.

Kommentarsfunktionen är stängd