Nyheter

Höstmarknad i Apladalen

Nyheter I dag var det dags för Värnamoborna att ta del av sommaren och höstens skörd.

Höstmarknad i Apladalen.  [1/12]

Laxröra lockade många.  [2/12]

Höstmode..  [3/12]

Gammmal som ung trivdes i Apladalen i dag.  [4/12]

Ekologiskt från Jussö Gård.  [5/12]

Hjälpmotormaffian med några av sina maskiner.  [6/12]

Riktigt gammalt åkdon.  [7/12]

Det fanns flera försäljare som tillhandahöll ostar.  [8/12]

100-tals personer kom till Apladalen i dag.  [9/12]

Smycken funkar ju på hösten också.  [10/12]

Plommonchutney från Smålandsstenar.  [11/12]

På väg till höstmarknad.  [12/12]

Höstmarknaden i Apladalen är ett evenemang som varje år lockar mängder av besökare till den stora hembygdsparken. Som vanligt fanns det ett stort utbud, inte bara närodlat, utan till och med härodlat. Ekologiskt och gott kännetecknade produkterna som såldes där i dag. Många passade på att provsmaka olika produkter.
Exempelvis så bjöds det på kex med plommonchutney och ost. En väldigt spännande och kod kombination. Mängder av ostar, och naturligtvis olika höstgrönsaker som finfina äpplen, stora pumpor, purjolökar och massa annat gott  i mängder och parti. Ekologiska ägg från Jussö gård och så naturligtvis kaffe och bulle gjorde att i stort sett alla tänkbara smaklökar kunde tillfredsställas.
Utöver detta så fanns det annat gott att vila ögonen på. Som exempelvis de makalöst välrenoverade och putsade fordonen som Hjälpmotormaffian ställt upp i parken för påseende. Eller några av de djuren som som fanns med i parken i dag. Barnens favoriter  getterna, eller den tjusiga ponnyn som många barn provade att rida på.
Taggar

Dela