Nyheter

Hooks herrgård bygger kök och matsal

Nyheter Fas två av moderniseringen av Hooks herrgård är halvvägs

Calle Edberg  [1/4]

Bild: Per Öberg Arkitekt AB  [2/4]

Bild: Per Öberg Arkitekt AB  [3/4]

Bild: Per Öberg Arkitekt AB  [4/4]

Först byggdes en helt ny del på Hooks herrgård för att få bättre plats för lager och logistik samt nya fräscha personalutrymmen. Den delen var klar i månadsskiftet september/oktober och då startade det stora projektet med att bygga nytt kök och matsal.

De första månaderna har ägnats åt att riva ut allt det gamla för att börja bygga en ny modern del som ska inrymma kök och matsal.

Vi tog en sväng förbi Hooks herrgård för att kolla läget.

Hur är tidsschemat, blir det klart till 1 maj?

– Absolut, säger Calle Edberg och tillägger att det finns inga alternativ. Det ska vara klart och det kommer det att bli. De olika entreprenörerna är suveräna på att hålla fart på bygget och att kugga i varandra för att undvika stillestånd.

När allt blir klart kommer det att bli en modern anläggning som ska hålla bra många år framåt. Det kommer att finnas ett öppet kök där gästerna kan följa den sista prepareringen av maten innan den serveras. Matsalen kommer också att få flera platser jämfört men dagens, då trycket på anläggningen har ökar markant sedan de öppnade sitt spa för några år sedan. De ökar antalet platser i matsalen till 265 jämfört med dagens 200.

Hur har bygget påverkat er?

– Förhållandevis lite, menar Calle och säger att de har varit väldigt noggranna med att informera de som bokat så att de har vetat förutsättningarna. Dessutom  har byggnationen stått stilla under lunchtimmarna. Det mobila köket och den tillfälliga matsalen har fungerat bra, även om det är lite trångt för personalen. Efter några veckor hade rutinerna satt sig.

Nu är de i startgroparna för att bygga den nya moderna delen av Hooks herrgård, en modern del som ändå ska smälta in i herrgårdens karaktär.

– Vi är nyfikna och spända på resultatet, avslutar Calle Edberg även om lite avslöjas på de bilder som arkitektfirman har tagit fram.

Taggar