Nyheter

Hon utsågs till Topp 6 bästa säljare – av närmare 39 000 UF-företagare i Sverige

Nyheter Under veckan har SM i Ung Företagsamhet pågått på Stockholmsmässan i Älvsjö. Närmare 230 UF-företag och 800 UF-företagare från hela Sverige har ställt ut och tävlat om att bli svenska mästare i 16 olika kategorier. En rekordstor SM-trupp representerade Jönköpings län i år och Hilma Ihreborn från Finnvedens gymnasium i Värnamo utsågs av juryn till Topp 6 bästa Säljare i Sverige.

Hilma Ihreborn från Finnvedens Gymnasium i Värnamo utsågs av juryn till Topp 6 bästa Säljare i Sverige under SM i Ung Företagsamhet. Pressbild: Ung Företagsamhet

Läsåret 23/24 driver närmare 39 000 elever i Sverige UF-företag. Omkring 800 av dessa deltog under veckan på SM i Ung Företagsamhet för att tävla och visa upp sina affärsidéer inför en jury bestående av representanter från näringslivet. För att komma till SM måste UF-företagen först kvala in genom att tävla på regionala mässor och tävlingsdagar, vilket i Jönköping skedde under UF-mässan den 29 februari i år.
Hilma Ihreborn från UF-företaget Träsmak UF togs först ut som ett wildcard av juryn i Jönköping och senare under dagen stod det klart att hon också var den regionala vinnaren i kategorin Årets Säljare. Nu har hon även lyckats imponera på den nationella SM-juryn och utsågs under onsdagen till Topp 6 bästa säljare i Sverige.
– Att jag först vann Årets Säljare regionalt och kvalade in till SM gjorde mig enormt glad och tacksam över det stora erkännandet. När jag väl var på SM fick jag ha många säljtillfällen inför juryn och på mässgolvet, vilket har gett mig stora lärdomar som jag kommer ha med mig hela livet, säger Hilma Ihreborn i ett pressmeddelande.
– Självklart var jag nervös, men jag tänkte att det viktigaste är att bara vara sig själv och det visade sig vara ett vinnande koncept eftersom jag tog mig till finalen. Jag är supernöjd över min insats och jag kommer ta med mig all feedback och det mod jag fått inför framtida utmaningar, fortsätter Hilma.
LÄS MER:  Dubbla medaljchanser för unik företagsidé
Taggar

Dela