Nyheter

Hon tar över efter profilen

Nyheter Hasse Pettersson har blivit många länsbors följeslagare via radion efter sin långa karriär på P4 Jönköping. När han nu gått i pension så är det Sofie Carme som tar över förmiddagsprogrammet.

Sofie Carme. Foto: Pressbild David Westh/Sveriges Radio

Sofie Carme är ursprungligen från Eksjö och har tidigare jobbat som personlig assistent. Men erfarenheten från radio är stor och hon har under flera år jobbar med både kommersiell radio och hos sin nuvarande arbetsgivare Sveriges Radio.

Hur har reaktionerna varit sedan det blev klart att du tar över förmiddagsprogrammet?
– Jag har fått jättemycket glada tillrop på sociala medier, vilket är superkul. Men för mig blir det nästan ännu mer nervöst, säger hon och skrattar.

Förmiddagsprogrammet är ingen ny bekantskap för henne. Hon har jobbat med programmet i många år.
– Så för mig att kliva in när Hasse kliver ut, känns inte jättekonstigt. Samtidigt så vet jag ju att Hasse varit otroligt omtyckt, men jag känner mig ändå trygg med det.

Hon berättar att hon fått mycket kärlek efter beskedet att hon tar över programmet.
– Det gör att jag går in i detta rak i ryggen, förväntansfull och trygg i att det kommer gå bra.

Vad vill du sätta för prägel på förmiddagsprogrammet?
– Jag vill vara öppen, mig själv och jag vill att man ska känna att man förstår. Hellre att jag dumförklarar mig själv för att få svar på saker än att inte våga fråga. Sedan också lyssna till vad det är lyssnarna vill ha, är det mer nyheter, är det mer snabba uppdateringar som krävs…
– Jag vill att programmet ska vara hjärtligt välkomnande och inkluderande.

Taggar

Dela