Nyheter

Högtryck hos Värnamo camping

Nyheter Det är full fart på campingen, och kö till incheckningen, intill Prostsjön när vi besöker Ulf Hindsén och hans son Adam 9 år. ”Till oss kommer både nya och gamla gäster” 

Vacker vy intill campingen  [1/13]

  [2/13]

Kö till incheckningen  [3/13]

  [4/13]

Lagan rinner förbi...  [5/13]

  [6/13]

Utanför receptionen kan man sitta ner och ta en glass i skuggan  [7/13]

Här kan man få hjälp med att besöka smultronställen  [8/13]

Lugn och fin camping  [9/13]

Nioårige Adam ser till äventyrsgolfen  [10/13]

Telefon ringer igen hos Ulf  [11/13]

Adam hjälper till att bära verktygslådan mellan stugorna  [12/13]

Ny brandsläckare på plats och Ulf noterar det på sin kom-i-håg-lapp. Bredvid Ulf finns idag sonen Adam 9 år.  [13/13]

99 enheter finns på campingen och enheterna består av campingplats och nya fina stugor. Tidigare år har det varit hälften svenska turister tillsammans med holländska och tyska, men pandemin sätter sina spår… 

– Vi hade fler svenska turister förra året och det ser ut att vara likadant i år. Restriktionerna har släppts en del, men i någon region i utlandet får man sitta i karantän när man kommer hem, så vissa turister väljer nog bort Sverige i år igen tyvärr. Vår camping har öppet från maj till mitten av september och just de här veckorna är det högtryck, säger Ulf Hindsén från Gällaryd som driver Värnamo Camping. 

– Farsan hade campingen i 30 år, så här har jag nästintill växt upp. Jag trivs mycket bra med det här, sedan är jag bonde på fritiden, så det blir närmare 16 timmar om dygnet under campingens högsäsong, hinner Ulf nämna innan hans telefon ringer. 

Under dessa veckor är campingen fullbelagd och under förmiddagen är det utcheckningar som gäller och på eftermiddagen och kvällen anländer nya gäster. Däremellan ska det övriga skötas. När vi besöker campingen monteras nya brandlarm och brandsläckare i varje uthyrningsstuga, som är relativt nya på campingen. 

– De är bara några år gamla och är antingen två- eller fyrbäddsrum med eget kök och egen toalett. Vi har fem stugor på campingen och vi märker en ökning av stugbokningarna bland barnfamiljerna. Annars är det merparten med husvagnsgäster även om husbilsägandet har ökat mycket. Men det är rätt mycket pengar i vagnarna också och är man ny, eller kanske lite osäker på campinglivet, kan det vara bra att bo i en av campingens stugor i stället ”för att känna på livet”. Om man jämför hotellbranschen så tror jag nog att här är gästerna på ett lugnare och godare humör, man tar dagen lite som den kommer, menar Ulf. 

Ulfs son Adam, som är nio år, är såklart med på campingen och hjälper till. I dag hämtar han verktyg till pappa Ulf och som tack för i dag utlovas en glass, vilket Adam är mer än nöjd med. 

Sedan något år tillbaka har campingen växt och det med en populär äventyrsgolfbana inne på området. 

– Äventyrsgolfen har blivit väldigt populär hos ortsborna. I dag innehåller äventyrsgolfen nio banor, men man kan välja två olika delar på varje bana. Och vi har planer på att utveckla golfen ytterligare, kommentarer Ulf. 

– Förra året var ett tufft år för oss men vi ser väldigt positivt på framtiden och när det rullar på som det gör de här veckorna är det fantastiskt roligt, avrundar Ulf Hindsén innan nästa samtal är på ingång om det finns någon ledig campingplats… 

Taggar

Dela