Nyheter

Högtryck för solceller

Nyheter Trots att de är långa köer för statligt stöd väljer många att investera i solceller

Arkivbild

Det är Länsstyrelsen som hanterar ansökningar och beviljar stöd till den som väljer att installera solceller. I slutet av juni tilldelades Länsstyrelsen nya pengar från Energimyndigheten. De pengarna ska gå till ansökningar som är gjorda senast 31 oktober 2018. Det är alltså många som står i kö för att få besked om det blir några pengar. I riket var det knappt 18000 ansökningar i kön och det går inte att få reda på vilka som kan få besked om stöd innan årsskiftet.

Ansökningar som har skickats in efter den 8 maj kan få högst 20% av investeringskostnaden. Tidigare kunde man få stöd med upp till 30% av investeringen. Den lägre nivån, det vill säga 20% gäller för alla beslut som tagits i ett nytt ärende oavsett när ansökningen kommit in.

Kravet på att lämna uppgifter om den årliga elförbrukningen är borttagen sedan årsskiftet och behöver därmed inte göras.

Företag som vill investera i solceller ska skicka in ansökan innan arbetet påbörjas. För övriga gäller att ansökan ska vara inskickad senast inom sex månader efter att arbetet dragits igång.

Ansökningarna behandlas i turordning i takt med att stödpengar finns att tillgå. Oavsett hur det ser ut med kötider och annat så ska en ansökan om stöd skickas in så att just din ansökan finns registrerad.

Tänk på att projektet kan behöva bygglov så kolla med din kommun innan arbetet startas.

Taggar

Dela