Nyheter

Högmod går före fall!

Nyheter Under gårdagens kommunfullmäktige markerar (S) mot (SD) istället för att mildra effekten av hemsjukvårdstaxan. Läs debatten här

I Gamla testamentets första bok, Genesis (1:a Moseboken) straffar Gud människorna för just detta högmod, då de drabbades av hybris och trodde sig vara gudalika och därför kunde bygga ett torn som räckte ända upp till himmelen. Guds straff för Babels torn var den så kallade ”språkförbistringen”, där alla började tala olika tungomål så att ingen längre förstod vad den andra sa och man således fick avbryta tornbygget. Högmodet att tro sig vara gudomliga resulterade i splittring och oförståelse samt att folk skingrades till världens alla hörn.

En bra liknelse av Socialdemokraterna i Värnamo!

Ännu en gång ser vi att man hellre markerar mot SD istället för att mildra effekterna av den taxa som alliansen föreslog.

Just detta fick vi se och höra i kommunfullmäktige när Socialdemokraterna röstades ner i frågan om taxa i hemsjukvården. Här går man upp i talarstolen och säger att man vill ha mer underlag! Man säger också att man inte är motståndare till en taxa! Men just nu vill S att det ska vara gratis tills mer underlag finns.

När detta röstas ner så hade man chansen att mildra fallet genom att rösta för Sverigedemokraternas ändringsyrkande. Vilket skulle innebära att de över 85 år får fri sjukvård och att man inför maxtaxa till 250 kronor med exakt samma regler som gäller i Regionen.

Röstsiffrorna slutade med 25 för kommunstyrelsens förslag, 8 för ändringsyrkande från SD och 18 avstod. Inte bara att de avstod sina röster de reserverade sedan sig för beslutet!

Har SD lagt det förslaget så mister S, V och MP hellre hela stycket och låter alla betala och till ett högre pris!

Jag undrar hur de gör vid en löneförhandling? De kräver 100 kronor mer, får svar att det blir inget och när fel person erbjuder dem 50 kronor så tar de hellre 0 kronor!

Ännu en gång bevisar vänstersidan sin oförmåga att tänka sunt än att rösta med SD. Vi i SD kanske ska rösta på deras motioner om vi vill att de ska rösta emot sig själva, det har ju hänt förut!

Men som jag inledde detta så får vi hoppas att det är väljarna som straffar dessa gudalika ledamöter i nästa val!

Jan Cherek
Gruppledare SD Värnamo

Taggar

Dela


1 reaktion på Högmod går före fall!

håller fullständigt med.Detta är ju inte klokt
När ska folket vakna?
Hur vill NI själva ha det när åldern tar ut sin rätt???

Kommentarsfunktionen är stängd