Nyheter

Höghastighetståg diskuterades på riksting

Nyheter I helgen pågår Kristdemokraternas riksting i Umeå och deltar gör Camilla Rinaldo Miller, Arnold Carlzon och Håkan Johansson från Värnamo kommun och Emma Evaldsson och Jenny Larsen från Vaggeryds kommun.

Mia Frisk, Tenhult, nominerad till partistyrelsen  [1/4]

Håkan Johansson, Camilla Rinaldo Miller, Jenny Larsen, Arnold Carlzon, Emma Ewaldsson  [2/4]

Jenny Larsen, Alf Svensson, Emma Ewaldsson.  [3/4]

Ebba Busch Thor  [4/4]

Länet har 22 ombud och är den näst största delegationen bland de 26 delegationerna. Några viktiga frågor för länets delegation är att fortsatt satsa på att förnya och underhålla stambanor och att barn inte ska tvingas försörja sina föräldrar vid familjeåterförening.

– Kristdemokraternas partistyrelse har gjort svängning i frågan om höghastighetståg vilket vi tycker är olyckligt, säger Jenny Larsen och berättar vidare att höghastighetståg är viktiga för länet och vi hoppas få igenom en skrivning där vi kan jämka oss med dom som är emot. 

– Vi tycker att det är orimligt att minderåriga ska försörja sina föräldrar, säger Camilla Rinaldo Miller.

Våra kommundeltagare tycker att det är positivt att, utöver Andreas Carlsson, får ytterligare en representant i partistyrelsen då Mia Frisk som är regionstyrelsen ordförande är nominerad till partistyrelsen. 

– Vi tycker partistyrelsen har rimliga svar på de flesta motionerna som inkommit men inom några politikområden vill vi att partistyrelsen måste ändra sig, avrundar Emma Ewaldsson.

Text och foto; KD Vaggeryd

Taggar

Dela


2 reaktioner på Höghastighetståg diskuterades på riksting

Familjeåterförening.
Jag har aldrig hört någon som hindrar barnen från att åka hem till sina föräldrar.

Kommentarsfunktionen är stängd