Nyheter

Höga vattennivåer: Vägar till Osudden stängs av

Nyheter I natt har vattnet stigit ytterligare i både Lagan, Värnamo, och Storån, Forsheda. Värnamo kommun meddelar under söndagsmorgonen att man stänger av vägar från Värnamo till Osudden

Under natten har vattnet stigit 5-6 centimeter i Lagan i Värnamo och ytterligare några centimeter i Storån i Forsheda.

Under söndagsförmiddagen stängs vägen ned mot Osudden från gamla Åminnevägen vid Boulehallen, av. Avstängningen gäller också gång- cykelvägen mot Osudden på den västra sidan av Lagan.

Var fortsatt försiktig när du rör dig ute i naturen, den höga vattennivån gör att vattendragen beter sig lite annorlunda än vanligt och det kan vara svårt att avgöra hur djupt vattnet är.

Respektera avspärrningarna.

Under helgen väntas mer nederbörd vilket gör att vattennivåerna förväntas stiga ytterligare. Har du en fastighet i närheten av Lagan, eller annat vattendrag, är det bra om du ser över källarutrymmen och dylikt.

Vi uppmanar allmänheten att vara försiktiga och att respektera avspärrningar och att helt undvika att vistas i vattenrika områden för att inte riskera sin egen, eller andras, säkerhet. Man ska alltid vara försiktig och undvika att röra sig i vattenrika områden även när vattnet har sjunkit undan då det finns en risk för att jordmassor och dylikt kan flytta på sig.

Källa: Värnamo kommun

Bild på översvämmad Lagan. Foto: David Alin

Fredagens höga vatten i Lagan. Foto: David Alin

Storån, Forsheda, under söndagsförmiddagen. Foto: David Alin

Taggar

Dela


5 reaktioner på Höga vattennivåer: Vägar till Osudden stängs av

Eller detta är ju mer ett total haveri från politiskt håll i Värnamo när vi lägger miljoner och åter miljoner vid förra gången det var översvämning sen inser man att vi blivit lurade. För pumparna inte ens funkar eller är installerade utan ligger i nått laget hos kommunen. Usch.

Antar att grundvattennivån är ganska ok just nu, eller?
I övrigt så kan man ju bara konstatera att man förr oroade sig för elen när det började blåsa, medan man nu får oroa sig för samma el om det inte blåser!

Den värsta kända översvämningen i Värnamo ägde rum på 1800-talet, det vill säga långt före klimatlarmen!
Varför nämns aldrig detta faktum i klimatdebatten?

Måtte Karlsfors betong och armering vara i ett gott skick. Nu och i framtiden när vi nu få uppleva vad klimatförändringarna har för påverkan av samhällsstrukturen i kostnad och risker för egendom. Vid 1,5–2 grader medeltemperatur hur ser det då ut för Värnamo 2035 när vi är 40 000 som är målet för Alliansen

Kommentarsfunktionen är stängd