Nyheter

Historiska målningarna får ett nytt hem

Nyheter Säg Gillet och många Värnamobor får en nostalgisk känsla. Nostalgin kommer också att kunna överföras i verklighet inom kort.  

Historiska målningar  [1/11]

Bosse Krantz redo för resa från Apladalen  [2/11]

På väg...  [3/11]

Gummifabriken ny adress  [4/11]

Vackra  [5/11]

Arne Atterling är belåten  [6/11]

Bosse Krantz och Gro Knutsen ser fram emot utställningen  [7/11]

I datorn en bild...  [8/11]

1938 Percy Kastrup firade sin 40-årsdag på Gillet. Han var ägare till varuhuset Norden samt en känd ledare i IFK Värnamo.  [9/11]

På väggarna....  [10/11]

I Gillets lokaler  [11/11]

1972 revs klassiska Gillet till förmån för ett nytt posthus vid Flanaden.Det var till mångas förtret men de historiska målningarna på väggarna räddades. De har dock varit magasinerade men snart kan de beskådas.

I fredags flyttades vägg- och takmålningarna till sin nya hemvist. Det var Arne Atterling och Bosse Krantz från HSGW, Historiska Sällskapet Gamla Wernamo samt Gro Knutsen som såg till att de kom från Apladalen till Gummifabriken.

Målningarna utfördes en gång i tiden av Brocke Blückert och kom så småningom till HSGW. En del av dem visades tidigare i år i Apladalen och det var 600 besökare som fann målningarna mycket intressanta.

Kulturchefen Lars Alkner erbjöd HSGW att flytta dem till Gummifabriken i samband med nästa års utställning om Värnamo stad 100 år. Faktum är att de kommer att få en permanent plats i lokalerna.
Gro Knutsen från Gro Kommunikations AB kommer att utforma utställningen.

Hos Historiska Sällskapet finns uppgifter om vilka som stått modell för de olika hantverkare som är avporträtterade.

Taggar

Dela


1 reaktion på Historiska målningarna får ett nytt hem

All kultur i Värnamo ska visst tryckas in och centraliseras till Gummifabriken. All annan kultur utanför dras det ner på.

Kommentarsfunktionen är stängd