Nyheter

”Hela Människan” bjöds på Tallnäs fina julbord

Nyheter – Det stora tabberraset, kommenterar Emil Qvarnström som är vd på Stiftsgården Tallnäs då en busslast från ”Hela Människan” blev bjudna på julbord under fredagen…

Emil Qvarnström, berättar hur tanken kom till;
– Vi har haft Karin Ahlqvist, verksamhetschef på ”Hela Människan”, här hos oss under en temakväll. Tanken var att ge något tillbaka på något sätt. Så vi bjuder de boende och volontärarbetarna på ett julbord. Det stora tabberaset och vi sluter cirkeln. De kommer hit och äter och vi efterskänker det som blir över. Jag hoppas att det blir en tradition för oss, det passar oss då vi har ledorden ”Småländskt, naturnära och andligt”. Det är som julborden i Katthult, kan man säga, menar Emil.

Karin Ahlqvist vid ”Hela Människan” kommenterar:
– Emil bjöd in mig till en samtalskväll på Tallnäs vilket blev en väldigt fin kväll tidigare i år. Emil tog initiativet till att bjuda in oss på julbord. Vi blir mellan 20 – 30 personer och har hyrt en buss som kommer att ta oss ner till Stiftsgården utanför Skillingaryd. Jag vet att det är många som ser fram emot julbordet på Tallnäs. Vi är så glada och tacksamma, hälsade Karin Ahlqvist, verksamhetschef ”Hela Människan” i Jönköping, under torsdagseftermiddagen. 

”Hela Människan” arbetar för och tillsammans med människor som lever i en utsatt livssituation och verkar för att minska utanförskapet och ge människor möjlighet till förändring.  

Taggar

Dela