Nyheter

Hedin Bil köper Bil–Månsson i Värnamo och Halmstad

Nyheter Hedin Bil köper Bil-Månssons Fordverksamhet i Värnamo och Halmstad och samt Jaguar/Land Rover-verksamhet i Halmstad. Överlåtelsen sker den 1 juli, förutsatt att Konkurrensverket godkänner överlåtelsen, och Bil-Månssons kommer successivt att integreras med Hedin Bils befintliga Ford- och Jaguar/Land Rover-verksamhet.

Hedin Bil köper BilMånssons Fordverksamhet i Värnamo och Halmstad och samt Jaguar/Land Rover-verksamhet i Halmstad. Foto: Pressbild

Bil-Månsson i Halland AB är Fordåterförsäljare med två Ford Store-anläggningar i Halmstad respektive Värnamo. Bil-Månsson BC AB är återförsäljare av Jaguar och Land Rover med en anläggning i Halmstad, där man delar anläggning med Ford.

Anderz Larqvist, vd för Hedin Mölndal Bil AB:

– Vi fortsätter vår målmedvetna satsning på Ford i Sverige och är stolt över möjligheten att driva vidare en mycket bra bilhandlare i Sverige. Bil–Månsson är ett fint komplement till våra befintliga anläggningar. Här kan Fordkunden hitta allt märket har att erbjuda. Här erbjuds både försäljning av nya och begagnade Fordbilar, service- och verkstadstjänster, bildelar, tillbehör och däckhotell. Allt för att erbjuda en så bra upplevelse som möjligt kommer Hedin Bil, till den redan framgångsrika verksamheten, att kunna tillföra koncerngemensamma funktioner och tjänster, vilket ytterligare kommer stärka utbudet för Fordkunderna i Halmstadområdet. Målsättningen är att fortsatt vara en av de ledande marknadsplatserna för bilar och bilrelaterade tjänster i regionen.

Clas Månsson, vd och ägare till Bil-Månsson:

– Efter 99 år och genom 3 generationer har familjebolaget Bil-Månsson drivit bilhandel men efter noggranna överväganden valt att gå vidare. Vi har gjort en fantastisk resa med Ford och lämnar branschen som en av Sveriges mest framgångsrika Fordåterförsäljare.

Anläggningarna kommer totalt sysselsätta cirka 50 personer och man beräknar sälja cirka 1 200 fordon årligen. Fordanläggningen i Halmstad omfattar 6 500 kvadratmeter och anläggningen i Värnamo 3 500 kvadratmeter. De blir de tolfte och trettonde anläggningarna som saluför Ford inom Hedin Bil.

Tillträdet den 1 juli är villkorat av Konkurrensverkets godkännande.

Källa: Pressmeddelande från Hedin Bil

Taggar

Dela


1 reaktion på Hedin Bil köper Bil–Månsson i Värnamo och Halmstad

Tråkigt att Hedin Bil köper upp varenda bilhandlare, tur man kan handla i andra länder.

Kommentarsfunktionen är stängd