Nyheter

Hårdare tag mot buskörning i Värnamo

Nyheter Buskörningen med bilar kring Malmöplan i Värnamo ska specialgranskas av polisen. Fler kontroller ska genomföras, allt för minska buskörningen i området.

I det medborgarlöfte som kommunen och polisen skrev under för 2018 i dag så utlovas fler hastighetsdämoande åtgärder, speciellt krin Malmöplan och skolan i Bor.

Detta står klart sedan polisen  och Värnamo kommun i dag skrivit på ett nytt Medborgarlöfte.

Polisen har fått ta emot många klagomål på att folk buskör kring Malmöplan.

– Det är många som samlas på parkeringen utanför Coop på helgerna.

– Sedan körs det fort med bilarna , både in mot centrum och längs Malmövägen, ja alla vägar från Malmöplan, berättar Göran Magnusson vid polisen i Värnamo. I det medborgarförslag som skrev under, bland annat av kommunstyrelsens ordförande,Hans-Göran Johansson (C) i dag så lovar polisen att bland annat utföra fler och tätare kontroller längs de aktuella vägarna.

– Tillsammans med kommunen ska vi göra en översyn och se om vi kan förändra trafikbilden i området, kanske med hjälp av fartdämpande åtgärder, fortsatte han.

Även i kransorterna, som Rydaholm och Forsheda så kommer polisen att göra fler kontroller när det gäller hastigheten.

– I Bor är det många som tycker att folk kör för fort utanför skolan där det är  30 kilometer i timmen.

– Vi kommer att göra fler kontroller där, lovar Göran Magnusson

Taggar

Dela


3 reaktioner på Hårdare tag mot buskörning i Värnamo

Det finns inget att klaga på tycker jag, bara löjligt att detta tas upp. Unga förare är klart ute och kör ochdet har alla gjort inkl du och jag. När man tog kortet så tog man risker och det är något alla kommer göra förr eller senare under tiden som chaufför. Låt unga folket träffas ute. När det görs skit som är värre än detta så tas det upp men detta är inget att ta upp. Alla vet när poliserna är ute finns mobiler som man messar till andra som är ute och kör pga kontroller osv. Så detta är något som bara kostar staten och pengarna bara försvinner. Låt polisen ta hand om saker som är betydligt värre som alla skjutningar, rån, drog handel osv osv ja ni vet vad jag menar. Resurserna bör användas av polisen till tyngre kriminalitet än detta men klart att dem måste också få glassa runt lite och inte bara göra riskabla jobben….. tack för mig och ha en riktigt God Jul och Gott Nytt år.

Jag håller givet med dig ang att det är ett slöseri med pengar och resurser. Men tyvärr så är det ju ungarna som ställer till med slöseriet för situationen nere på malmöplan är ohållbar. Nu har jag och min familj flyttat ( detta problem var en av orsakerna till det) och vi kan nu ligga i sängen på kvällarna och bara njuta över hur tyst det är, då man förr kunde tex en sketen onsdag kl 01:00 bli väckt av en sunkig Volvo 740 som brölade varv efter varv i rondellen. Är ju bara en tidsfråga innan det sker en ordentlig olycka då det körs sanslöst mycket fortare än 40kmh, förhoppningsvis så blir det bara egendom som tar skada. Och ja visst har vi alla varit unga och buskört lite, men inte mitt inne i ett samhälle där det finns fotgängare och i detta fall ca 40 meter till närmsta hus. Så JA stoppa detta innan det hamnar under de tyngre rubrikerna.

Busarna håller även till vid Volvo på Nydalavägen, och är mycket störande för de som bor på N.Nylund.

Kommentarsfunktionen är stängd