Nyheter

Har vi gjort bort oss nu?

Har vi gjort bort oss nu?

Nyheter En läsare har ritat ihop några rader om en aktuell händelse bygden.

Det var en gång några styresmän som tyckte att vi ska fixa till något riktigt bra som kan ge reklam för hela bygden över hela landet. Alla var nöjda och sa ja till detta storstilade förslag och bygdens anseende ökade över hela konungariket.

Så en dag var det några av styrelsemännen som gaddade ihop sig och ville riva upp hela beslutet trots att det närmast var igång. I stället kan vi använda allt i skattkistan till annat som kanske gagnar våra egna intressen lite mer. Kanske lite nya Volvobilar till oss.

I Stockholm, Göteborg, Norrköping och Borås skrattade man och undrade, vad är det för något. Sådana styresmän och styreskvinnor… Fast det var nog mest män det handlade om, men en och annan kvinna var nog också med i denna myrstack.

Alla sprang åt alla håll och drottningen verkade helt förvirrad. Fast hon hade en anförvant på andra sidan, faktiskt också bosatt lite i södra delen av bygden. Han hade varit en centralfigur men plötligt hamnade han på vänsterkanten, nej han vinglade strax åt höger så långt man kunde komma. Sedan tillbaka igen. Ingen i hans skara tog honom i örat trots att han verkade vara på örat ordentligt.

Bygden hade med en gång förlorat allt man hade byggt upp runt omkring i konungariket. Nu högaktade man inte längre bygden utan skrattade och undrade om bygden hade förvandlats till en cirkus. Hit kommer de i alla fall inte – de har ju gjort bort sig för tid och evighet, ekade skratten över hela konungariket.

Det gick till och med så långt att den skånska delegationen som skulle anlända om någon dag funderade på att ta med sig anhängare som skulle ta upp ramsan som annars kom från huvudstaden, en ko, en ko…

Taggar

Dela


4 reaktioner på Har vi gjort bort oss nu?

Är helt neutral i fråga om arenan, men häpnar över påhoppen och hånen mot en politiker som förväntas rätta in sig i ledet. Det vi lever i kallas för en representativ demokrati och går ut på att folkvalda män och kvinnor representerar medborgarna i olika frågor. Detta kan innebära att, precis som i detta fallet, enskilda ledamöter röstar emot sitt parti. Är det ovanligt? Tyvärr ja. Vi har något som brukar kallas för partipiskan som plockas fram när någon dristar sig till att tänka själv. Det vi nu bevittnar är ett uttryck av sann demokrati, vare sig man gillar det eller inte. Den raljerande och ganska fåniga texten ovan är bara ett av många liknande inlägg som inte tillför något alls. Att andra kommuner skrattar åt våran? Är inte helt säker på att alla skrattar, läs gärna
https://timbro.se/ekonomi/kommuner/arenakrasch/
Med detta sagt, kan någon på riktigt säga att vi har ekonomiskt råd, nu och med tanke på en framtid, att bygga arenan så bygg. Annars bör man avvakta. Det är nog inte knepigare än så.

Så ”egna intressen” är med andra ord barnen, ungdomarna och de äldre som behöver utbildning och omsorg i kommunen? När skattkistan dessutom är tom, tycker nog ändå barnen, ungdomarna och de äldre att det är bättre att prioritera deras utbildning och omsorg än ett fritidsintresse till en privat klubb.

Man blir fundersam över varför drottningen är förvirrad? Tror hon på sitt håll att hon har ett hållbart bifall. Hon är inte ensam utan som vanligt jobbar hon efter ett majoritets beslut.

Kommentarsfunktionen är stängd