Nyheter

Har ökat med 67 procent

Nyheter Antalet smittade av covid-19 har ökat med 67 procent de senaste två veckorna i Värnamo, visar Folkhälsomyndighetens statistik.

De senaste två veckorna har 280 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Värnamo kommun. Det är en klar uppgång jämfört med de två föregående veckorna (+112 fall).

I hela Jönköpings län rapporterades 1 970 nya fall de senaste två veckorna, vilket är betydligt fler än under de föregående två veckorna (+261 procent).

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Vetlanda kommun, som hade 1 004 fall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna.

Värnamo får rött ljus

Sett till befolkningen har Värnamo haft 809 nya fall per 100 000 invånare, under de senaste två veckorna. Om Värnamo var ett land, skulle det enligt EU:s godkända ”trafikljussystem” därmed få rött ljus.

272 kommuner och 21 län skulle just nu klassas som röda, enligt EU:s gränsvärden. Inga län skulle listas som gula, däremot 18 kommuner.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Har ökat med 67 procent

Nästan skrattretande historia i dessa tragiska tillbud som sker.
Men kan inte arbetsgivarna ge ut skyddskläder till sina anställda?
När vissa, som jag fått mig till del, behövt det sedan november 2019, så kan man ju inte låta bli att tycka: De offrar kanske näst, nästa och kanske nästa generation ”Allt för kapitalet” också i pandemin.
Kanske hela pandemin är ett stycke vetenskap, av kapitalism… när människor måste ge tillhanda till sina arbetsgivare om de har varit droppsnuva eller vanlig förkylning.
Vilka försäkringstillbud på det sker, att de kanske inte kan försäkra sig. För så vitt jag fått höra: Inga arbetsgivare varken här eller nästgårds har tystnadsplikt. Tänk på det.
Eller är de i maskopi med försäkringsbolagen, och kamma hem storvinster på det.
Har någonsin en arbetstagare behövt rapportera in egentligen: Varför, när man är sjuk och har ett intyg på det att man inte kan utföra sitt arbete?
Men helt plötsligt, varför då?
Jo, de får ju tillbaka covid-19-pengar på det från staten.
Numera verkar ingen ta ansvar och ingen vet vad den andra verkar behöva och alla deras rapporter av inköp verkar ha avstannat helt.
Kostnadseffektiva som de sig frambringar!
Vem kan beskylla mig då för att jag undrar?

Kommentarsfunktionen är stängd