Nyheter

Har ökat med 21 procent

Nyheter Antalet fall av covid-19 har ökat med 21 procent den senaste veckan i Värnamo, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror.

Den senaste veckan har 100 nya bekräftade fall av covid-19 rapporterats i Värnamo kommun. Det är en klar uppgång jämfört med den föregående veckan (+16 fall).

Sett till befolkningen har Värnamo haft 290 nya fall per 100 000 invånare, under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en förhållandevis hög nivå.

Totalt har 1 131 personer i Värnamo fått sin första vaccindos fram till vecka fyra. Det innebär att 4,2 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos, enligt Nationella vaccinationsregistret.

Totalt har 14 376 personer fått sin första vaccindos i Jönköpings län fram till vecka 4. Det motsvarar ungefär 3,9 procent av befolkningen.

I hela Jönköpings län rapporterades 1 036 nya fall den senaste veckan, vilket är ungefär lika många som under den föregående veckan.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Sävsjö kommun, som hade 1 040 fall per 100 000 invånare under den senaste veckan.

Fotnot: Folkhälsomyndighetens källa. Ovan uppgifter uppdateras varje torsdag med data fram till föregående söndag.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela


1 reaktion på Har ökat med 21 procent

Covid-19 , covid-19 tror la ja de, att siffrorna pekar uppåt, när ingen verkar tro på de,
förens de drabbar en.
Skyddsutrustning eller inte och slarv med handhygienen, det är allt illa varslande.
Tror säkerligen att många jobbar trots att de med stor sannolikhet har rent av viruset i kroppen, allt för att öka på smittspridningen.
Detta verkar inte bättre än att vi alla får dras med detta en lång tid framöver.
Vaccin i all ära, men trots vaccin går ingen säker, trots att det nämnt lite flyktigt att staten skola betala om det blir men.
Livet man har går inte att köpas för pengar!
Så SKÄRPNING, gott folk.

Kommentarsfunktionen är stängd