Nyheter

Hans-Görans tankar om 2016

Hans-Görans tankar om 2016

Nyheter Tolva bland våra läsare att önska ett Gott Nytt 2016 är Hans-Göran Johansson från Värnamo: Personligen hoppas jag att min familj och nära/kära får fortsätta att vara friska, ha jobb samt slutföra sina studier.

För Värnamo kommun hoppas jag att den nya förskolan som byggs på Rörstorp kan invigas, att Gummifabrikens invigning kommer allt närmre, att de nya utbildningarna som skall startas på Campus i augusti 2016 lockar många studenter, att Lindgården i Rydaholm invigs och blir bra. Vi har sedan cirka 280 studenter som utbildar sig i vårt Campus.

Den 1 februari meddelar ju Sverigeförhandlarna vilken sträcka det nya höghastighetståget skall ha. Jag hoppas och tror att det blir Raka Spåret från Jönköping till Malmö via Värnamo och Hässleholm. En av de största och viktigaste frågorna för Värnamo som kommun men också för GGVV-regionen de senaste decennierna. Den är viktig för näringslivets och offentlig sektors kompetensförsörjning, den är viktig för regionens tillväxt, den är viktig för vår destinations- och turism utveckling.

För att stärka Värnamo som marknads och handelsstad hoppas jag att Värnamo City tillsamman med kommunen och många andra lyckas skapa nya och förädla gamla idéer för att stärka handel och göra Värnamo ännu mera attraktivt.

Alla våra 330 föreningar o stiftelser gör ett fantastiskt jobb för Värnamos utveckling jag hoppas på ett ännu bättre och närmre samarbete med dessa vardagshjältar.

Visionen ”Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen 40 000 innevånare 2035” får genomslag och att näringsliv, föreningar, kommunen och alla våra medborgare aktivt jobbar för att vi blir fler och nöjda medborgare.

Hans-Göran Johansson
Kommunstyrelseordförande (C)

Taggar

Dela