Nyheter

Hans-Göran välkomnar tågplaner

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C) välkomnar Trafikverkets senaste snabbtågsplaner.

Hans-Göran Johansson (C) välkomnar Trafikverkets senaste planer. Arkivfoto

I måndags berättade vi om Trafikverkets senaste idéer rörande den planerade höghastighetsjärnvägen: att spåren byggs på helgjutna betongpelare, 20 meter upp i luften. Ett förslag som möjliggör en snabbare och billigare byggprocess samt snabbare tåg. 

Pelartekniken kommer presenteras till regeringen i slutet av februari när Trafikverket ska gå igenom fyra alternativ på var stationer kan komma att ligga. Jönköping och Värnamo är fortfarande aktuella stopp, men inte i något av de fyra alternativen finns Tranås med som station

En person som välkomnar myndighetens planer är Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har från regionens sida sett det här som ett alternativ från första början. Det är glädjande att man tar fram det hela som ett alternativ, både ur kostnads- men även ur landskapssynpunkt. Med tågen på pelare i luften möjliggörs att brukningsbar mark kan användas på bästa möjliga sätt, vilket är jättebra.

Taggar

3 reaktioner på Hans-Göran välkomnar tågplaner

Sluta ens fundera på höghastighetsbana. Det kommer inte att finnas något behov av den när den är klar. Den kommer att förstöra charmen med vårt vackra landskap och den kommer att ruinera oss. Låt det vara markgående tåg på befintliga spår och sluta jaga tid. Samhället blir allt mer stressat, allt eftersom vi vill ta oss snabbare mellan platser. Snart kommer befolkningen dessutom att jobba allt mer hemifrån, vilket minskar behovet av transporter. Sluta försöka vara så innovativa och ta efter större länder. Låt Sverige och Småland förbli just Sverige och Småland: Ett orört, kargt och vackert landskap.

Tekniken med att bygga på pelare är ju väl känd. Billigare bygge. Inga obevakade eller bevakade järnvägsövergångar där olyckor kan ske. Inga älgar eller kor på spåret. Högre hastighet. Det verkar vettigt. Kör på!

Kommentarsfunktionen är stängd