Nyheter

Hans-Göran samtalade om covid-19 med kronprinsessparet

Nyheter På torsdagen samtalade kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson med kronprinsessan Victoria och prins Daniel med anledning av coronapandemin. Bland annat uppmärksammade kronprinsessparet Glädjekällans musikvideo ”Tills det vänder”.

Samtalet mellan Hans-Göran Johansson och kronprinsessan Victoria och prins Daniel skedde digitalt. Foto: Värnamo kommun

Bakgrunden var att konprinsessparet bjudit in till samtal för att lyssna på hur vi i Värnamo ser på situationen nu och i framtiden med anledning av pandemin framför allt med tanke på att vi är verksamma i en region med ett blomstrande näringsliv och speciellt inom tillverkningsindustrin.

Hans-Göran Johansson inledde med att tacka för att de tagit sig tid för samtalet och berättade sedan hur krisledningsarbetet är organiserat via stab, lokala ISF, regional ISF, F-samverkan och krishanteringsråd under ledning av landshövdingen.

Exempel på åtgärder

HG informerade om Campus Värnamos arbete med att under pandemin erbjuda kostnadsfri kompetensutveckling till vårt näringsliv. Att 119 utbildningar för 133 företag och 1 160 deltagare erbjudits utbildning i allt från Excel och ledarskap till mätteknik. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel såg detta som en inspirerande insats som ger framtidstro och i ”Gnosjöanda”.

– Det känns bra att få chansen att berätta för kronprinsessparet om hur pandemin påverkat vår kommun och få ge exempel på åtgärder som vi har vidtagit. Det blev ett trevligt samtal, där kronprinsessan och prinsen lyssnade med intresse och ställde en hel del frågor, säger Hans-Göran Johansson.

Glädjekällan, vaccination och hälsoarbete

Det som diskuterades i övrigt var:

– Vaccination

– Digital mognad via ”Alla på banan”

– Utbildningsverksamheten och distansundervisning

– Förebyggande arbete för psykisk ohälsa speciellt bland ungdomar

– Hälsosam uppväxt i Värnamo (HUV)

 – Hälsocentralen och arbetet med fysisk aktivitet på recept

– Glädjekällans låt ”Tills det vänder” som kronprinsessan redan lyssnat på

– Vikten av civilsamhällets arbete med matleveranser, besök av äldre med mera

– Coronalotsen på VNAB

Samtalet avslutades med ett varmt tack och en hälsning till alla medarbetare i Värnamo kommun.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela