Nyheter

Hanna vill sprida kärlek

Nyheter Kanslisekreteraren Hanna Andersson vill sprida kärlek. I dag, på Alla hjärtans dag, genomför hon sin första drop in-vigsel som vigselförrättare. 

Vigselförrättaren Hanna Andersson ser fram emot dagens drop in-vigsel.

Hanna Andersson beskriver sig själv som en glad och positiv tjej. Till vardags arbetar hon som kanslisekreterare på Värnamo kommun, men sedan i somras är hon även vigselförrättare.

– Ulf (reds anm: Svensson, kommundirektören) tog över rollen efter Anna Thorén Starby. Vid sidan om Ulf var även Stina Gof förordnad vigselförrättare. När Stina slutade sin tjänst i Värnamo kommun kom man fram till att det hade varit bra med någon mer vigselförrättare. Jag räckte upp handen och tänkte ”vi kör”.

Efter att ha genomgått en kortare utbildning via länsstyrelsen fick Hanna under juli månad sitt förordnande. Under det senaste halvåret har hon vigt 13 par. Den mest minnesvärda vigseln hittills var hennes första.

– Det var på en helg och vi stod på en brygga. Vigseln spelades in som en överraskning. Jag var jättenervös, för jag var orolig för att vi antingen skulle råka tappa ringarna i sjön eller att brudparet skulle ramla i, haha. Men allt gick bra och filmen blev jättefin. Det gjorde dem jättebra. En annan minnesvärd vigsel jag höll i var där släkten till ena parten fanns i ett annat land. Då var familjen med på länk via FaceTime, det var speciellt.

För Hanna Andersson och Ulf Svensson väntar i dag som sagt drop in-vigsel utanför auditoriet i Gummifabriken i Värnamo. Hanna ser fram emot vad dagen har att erbjuda. 

– Jag hoppas att det kommer lite folk. Det är kul med kärlek. Vi kommer att stå under kristallkronan utanför auditoriet och den röda mattan kommer att rullas ut. Vi sätter även ut lite ljus för att skapa en ännu mer romantisk atmosfär, så jag tror det blir en väldigt fin inramning. Efter vigseln bjuder vi brudparen på alkoholfritt bubbel. Det är kul att kunna göra det lilla extra, att få göra det fint helt enkelt, säger Hanna och fortsätter:

– Om man inte kan viga sig i dag, men man har av en bra idé av själva genomförandet, hör av er. Det finns många vackra platser runt om i kommunen man kan viga sig på.

Taggar

Dela