Nyheter

Han leder IFK:s nya satsning – nattfotboll för ungdomar

Nyheter Nästa fredag, den 5 november, kör IFK Värnamo igång ett nytt projekt i klubbens regi. Bakom satsningen på nattfotboll ligger den förre spelaren Crespo Kamara. – Det här en sak vi vill skapa i Värnamo för ungdomar, berättar han.

Crespo Kamara. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Konceptet heter nattfotboll och på fredag den 5 november mellan 19-22 drar man igång i Värnamo sporthall. Crespo Kamara berättar att man riktar sig till ungdomar mellan 13 till 18 år.
– Spontanfotboll eller spontant häng där ungdomar kan styra exakt vad de vill göra, men det kommer såklart finnas grundregler för vad man får göra och inte göra. Vi kommer strukturera allt så det kommer bli under kontrollerade former, berättar den förre IFK Värnamospelaren.

EN PLATS FÖR ALLA

Han är noga med att poängtera att även om huvudsyftet är just spontanfotboll så är det inte det enda man kommer kunna göra. Han vill att även de som inte har något fotbollsintresse ska lockas.
– Ungdomarna kommer få en chans att välja vad de vill göra när de är där i en kontrollerad miljö. Huvudsyftet är fotboll, men vi vill fånga alla ungdomars intresse.

Crespo Kamara fortsätter med att berätta att satsningen ska bli en plats där ungdomarna kan hänga i en trygg miljö där ungdomsledare kommer finna spå plats.
– Istället för att hänga på stan, så vill vi skapa en kontrollerad miljö där ungdomarna kan vara och där vi kan skapa olika aktiviteter.

Det är IFK Värnamo tillsammans med stöd från kommunen dom sjösatt det hela.
– Det här en sak vi vill skapa i Värnamo för ungdomar och vi vill att det blir något nytt i staden. Vi kommer skapa många aktiviteter så alla kan känna sig både trygga och välkomna. Vi vill att det ska bli en mötesplats för ungdomar där de kan bestämma vad de vill göra och hur de vill göra det.

Taggar

Dela