Nyheter

Han blir ny rektor på Gröndal

Han blir ny rektor på Gröndal

Nyheter Nu är det klart. Viktor Radell blir ny rektor på Gröndalsskolan.

Viktor Radell. Arkivfoto.

– Det är jätteroligt, det känns kul att förvaltningsledningen har gett mig förtroende att ta över stafettpinnen på Gröndalsskolan, säger han i en mejlkommentar.

Med 15 års erfarenhet från försvarsmakten i bagaget och tidigare tjänst som rektor för utvecklingssektorn på Finnvedens Gymnasium, är Viktor Radell redo att efterträda Dan-Ola Einarsson.

Jag känner mig redo för en ny utmaning, och så har jag hört mycket gott om Gröndalsskolan och mina blivande kollegor där. Jag har höga förväntningar att tillsammans med all personal på Gröndal bygga vidare och utveckla skolan.

Vad tar du med dig från arbetet på Figy över till Gröndal?

– Jag tar med mig mycket! När jag började på Figy kom jag in med en gedigen ledarskapserfarenhet, efter 15 år i Försvarsmakten. Figy har lärt mig att utveckla och anpassa mina erfarenheter till skolans värld. Tillsammans med mina grymma kollegor har vi på Figy drivit igenom många projekt med fokus på skolutveckling. Att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet och skapa rutiner och struktur är något som jag brinner för och tar med mig till Gröndal. 

Hur ser du på skolans framtid och utveckling?

– Vi har precis påbörjat överlämning och jag ser fram emot att tillsammans med kollegorna på Gröndal göra en nulägesanlys och sätta framtida mål.

Taggar