Nyheter

Han är Årets Värnamobo

Nyheter Nu har läsarna på Värnamo.nu sagt sitt: Hampus Nessvold, 27, är Årets Värnamobo 2023.

Hampus i sminklogen  [1/5]

Hampus är Årets Värnamobo 2023  [2/5]

En lite blomma...  [3/5]

..och firas  [4/5]

Nere hos ICA spelas tv-serien in om inte vid just denna kassan.  [5/5]

Priset med diplom, blommor och framför allt ära delade vi i fredags eftermiddag ut i Bromma utanför Stockholm. Där pågår på Ica Maxi inspelningen av Svt-serien ”Terese i kassan”  som ska visas i sommar.

Det är inspelningar kvar, men i fredags eftermiddag kunde alla slappna av lite för ett par lediga dagar. Annars är det mycket jobb hela tiden och det är sällan Hampus kommer hem till Värnamo, där han har föräldrar och syskon.

Numera är Stockholm och boende på  Kungsholmen den fasta tillvaron i livet.

Själv har jag följt Hampus från nära håll från det att vi blev vänner på Facebook för tolv år sedan och vi var ju också lite släkt i släkten. Redan då märktes det att den 15-årige Hampus skulle bli något estetiskt. Han säger att just skådespelaryrket blev aktuellt när han var kring 19 år.

Numera är han en driven skådespelare och i sommar har han en  av huvudrollerna i Sundspärlan i Helsingborg. Efter 30 år som teaterdirektör på Fredriksdalsteatern har Eva Rydberg lämnat och flyttar till Sundspärlans friluftsteater i samma stad. Med Ewa Roos och Hampus Nessvold i spetsen ser hon till att det blir fart och fläkt i sommar

Något besök i hemstaden Värnamo lär det inte bli på ett tag för Hampus Nessvold, men han vet ju givetvis att Värnamo spelar i allsvenskan i fotboll. Sport är dock inte något stort för honom och han la tidigt av med fotbollen hemma i Bredaryd.

– Till jul hoppas jag komma till Värnamo, säger han glatt i sminkörrummet ett par våningar ovanför Ica där i spelningen sker.

Emelie Wood ser till att sminket försvinner och Hampus är åter sitt ”vanliga” jag. Att sminka sig hör till det dagliga när det är filminspelningar.

– Vi har en veckas inspelning kvar nu, berättar Hampus innan det är dags att koppla av för arbetsveckan och samtidigt tackar han för utmärkelsen Årets Värnamo 2023.

Det var läsarna i vår tidnings röstade fram Hampus som vinnare och avståndet ned till tvåan var stort.

Motiveringen:

Du tilldelas priset för att du är en stor kulturambassadör för Värnamo kommun:  ”Trevlig helg”, ”Terese i kassan”, ”LOL”, podden ”Skäringer och Nessvold” och mycket mer.

Du har många järn i elden och gör allt för att med ditt driv, engagemang och kreativa talang sprida glädje, kärlek och värme i slott som stuga.

Taggar

Dela