Nyheter

Håll avstånd med Glädjekällans reggaegung

Nyheter Med skönt reggaegung uppmanar Glädjekällan oss att hålla avstånd och tvätta händerna, så att vi tillsammans kan bekämpa coronaspridningen. Nu släpps Värnamogängets låt ”Tills det vänder” på både Spotity och Youtube.

Glädjekällan bjuder på reggaegung. Foto: Christian Immonen.

– Eftersom Glädjekällan står just för glädje och positivitet så försökte jag hitta en melodi som visar på det, samtidigt som den skulle innehålla en allvarlig och känslig ton eftersom det gäller pandemin. Resultatet blev ”Tills det vänder”. En sång som förhoppningsvis ger hopp om en snar vändning och ljusare framtid, säger Peter Nord, som skrivit låten med deltagarna i Glädjekällan som bollplank.

Peter jobbar halvtid som musikansvarig på Glädjekällan, en daglig verksamhet för funktionshindrade i Värnamo. Han har vid sidan av det skrivit låtar till stora delar av den svenska dansbandseliten och kan stoltsera med ett 15-tal listettor i Japan.

Värnamokonstnären och filmaren Christian Immonen har gjort en musikvideo till låten.

”Tills det vänder” är beställd av kulturförvaltningen vid Värnamo kommun, med syfte att sprida de allmänna råden på ett nytt och annorlunda sätt.

– Vi har nått så långt som vi kan med skyltar, så jag ringde Peter och frågade om han inte kunde göra en låt med Glädjekällan. Både låten och videon blev till och med bättre än vi hoppades, säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela