Nyheter

Häktade har koppling till förra årets våldsdåd

Häktade har koppling till förra årets våldsdåd

Nyheter Nu har det visat sig att flera av de häktade för skjutningen i Värnamo har koppling till andra händelser i kommunen, bland annat skottlossningen i april förra året.

Från skottlossningen i förra veckan. Arkivbild

En av de häktade blev för övrigt häktad även i april förra året med bland annat oroligheter vid akuten och vid Pilagårdsgatan/Växjövägen. Fyra personer kniv- eller skottskadades.

Den nu häktade 25-åringen och en bror till honom var två av nio anhållna. De släpptes dock senare.

Den nu häktade 25-åringen har också dömts för brott, efter att ha hotat en polis i Värnamo. Det var när polisen gjorde ett ingripande som 25-åringen ska ha frågat polisen ”vet du vilka vi är?” och uttalat att han ”skulle plocka honom på stan sen”, enligt en tingsrättsdom. Det uppger SR Jönköping

Den andre mannen som nu är häktad är en 23-årig man från kommunen. Han är kopplad till den bil som förstördes vid en explosion i förra veckan i Forsheda.

– Den tredje häktade är en 21-årig man som är skriven i Halmstad och har ett kriminellt förflutet, redan sedan unga år. Socialtjänsten har ingripit mot honom flera gånger på grund av kriminalitet, våld och drogproblem och han har tidigare dömts för flera brott, uppger lokalradion

Den fjärde häktade, även han 21 år, är från Värnamo. Han har varit misstänkt för brott, men inte dömts.

Taggar

Dela