Nyheter

Håkan ska utforma KD:s politik

Nyheter Värnamopolitikern Håkan Johansson är en fem personer som kommer att ta fram Kristdemokraternas länsprogram inför valet 2022.  

Värnamopolitikern Håkan Johansson är en fem personer som kommer ta fram Kristdemokraternas länsprogram inför valet 2022. Arkivfoto

– Det känns jätteroligt och jättespännande. Det handlar om hur vi vill utveckla vår region under kommande mandatperiod. Det känns som ett hedersuppdrag. Jag har alltid varit förtjust i att prata ideologiska frågor, så för mig känns det här väldigt roligt, säger en glad Håkan Johansson (KD) om uppdraget.

Vilka blir Kristdemokraternas stora frågor i valet 2022? Gruppen som ska ta fram partiets länsprogram inför valet är utsedd och nu börjar arbetet med att ta fram en ny politik.

Gruppen består av Mia Frisk, regionstyrelsens ordförande, Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö, Cecilia Hjort Attefall, kommunpolitiker i Jönköping, Håkan Johansson, kommun- och regionpolitiker i Värnamo och Joseph Tornell, kommunpolitiker i Mullsjö.

Gruppen som har till uppgift att ta fram Kristdemokraternas valprogram för Jönköpings län. Programmet ska omfatta hela länet och inkludera både regionpolitik, kommunpolitik och riksdagspolitik.

– Vi kommer att jobba brett för att lyssna och fånga in både vad medlemmar och väljare tycker är viktiga framtidsfrågor. Kristdemokraterna är ett ledande parti i vårt län. Med det kommer ett stort ansvar för framtiden och utvecklingen. Ett ansvar vi tar på stort allvar. Valprogrammet ska visa på framtidstro, ansvar för en hållbar utveckling i hela länet och ge svar på utmaningarna som väntar, säger gruppen i ett pressmeddelande.

– Vi måste arbeta vidare med frågorna där vi har högt förtroende, exempelvis sjukvården och äldreomsorgen. Vården måste vara tillgänglig och i dag är det fortfarande så att de flesta av vårdbesöken handlar om förebyggande besök. Vårdguiden 1177 är en väldigt viktig länk och behöver fortfarande utvecklas. Tillgänglighet är viktigt på alla sätt, dels inom kollektivtrafiken. Vi måste fortsätta arbeta för att alla ska kunna resa kollektivt och för att tillgängliggöra att beställningstrafiken fungerar för människor som bor på landsbygden, avslutar Håkan Johansson (KD).

Taggar

Dela


2 reaktioner på Håkan ska utforma KD:s politik

Ett tips, läs de tio budorden och speciellt det nionde: du ska inte vilja ha någons hus

Det kvittar ändå, i de flesta opinionsundersökningar ligger de under riksdagsspärren. De lär försvinna nästa riksdagsval och det tycker jag är bra: religion och politik ska inte blandas ihop.

Kommentarsfunktionen är stängd