Nyheter

Hagshults gårdsbutik jubilerar

Nyheter För ett år sedan öppnade Hagshultskossornas gårdsbutik. Det har hänt en del sedan sist och Ulrica kommenterar; – Det har varit över förväntan.

Gårdsbutiken i Hagshult fyller ett år och det firas på lördag. Arkivfoto; Martina Ojala

Ulrica Björnhag och Carl-Johan Bertilsson driver kopensionatet Hagshultskossorna sedan sex år tillbaka. För ett år sedan öppnade de gårdsbutiken i Gräshult, öster om Klevshult, och i morgon, lördag, firar butiken ett år, och vi undrar hur året har varit… 

– Det har varit över all förväntan. När vi startade var det pandemi och vi hade ingen aning om hur allt skulle bli. Men vi hade en fantastisk invigning och året blev över förväntan. Vi har haft en ökad ström av kunder och det är fler och fler som hittar oss. Närheten till E4:an gör att i ligger med centralt läge och det är lätt att hitta oss. Vi har Stockholmare som har beställt köttlådor tidigare, som nu på sin resa genom Småland besöker oss, handlar i butiken och får träffa våra kossor, berättar Ulrica Björnhag som förbereder morgondagen för fullt när vi når henne på telefon. 

Hur firar ni imorgon?
– Gustav Arnell, som var hos oss under invigningen kommer med sitt utekök och lagar lunch i vår trädgård. Vi bjuder på glögg och pepparkakor, som hör första advent till. Vi har provsmakning i butiken och barnen får följa med på en traktortur om man vill. Vi kommer att arrangera en tipspromenad på gården och såklart får man träffa våra kossor också, summerar Ulrica och hälsar alla välkomna till Hagshult under lördagen. 

Här kan ni läsa mer om gårdsbutiken i Hagshult.

Foto från kosläppet i maj

Taggar

Dela