Nyheter

Guldkantad nypremiär på Forsgården

Nyheter Efter ett par års uppehåll sätter Lions i Värnamo återigen guldkant på tillvaron för kommunens äldreboenden.

Bilder: David Alin

Årets turné med "guldkant fick en strålande start. Från vänster: Annika Johansson, Carin Holmer, Christina Karlsson, Inga-Lis Bertilsson, Bo Magnusson, Jan Zinn och Matilda Claesson.  [1/4]

Grillfesterna arrangeras i ett tält.  [2/4]

Anna Tillberg på omsorgsförvaltningen och Falk Pargende från Hotel Vrigstad var nöjda med dagen.  [3/4]

Östbogillets spelmän stod för underhållningen.  [4/4]

Strålande solsken och sensommarvärme. Lions kunde knappast få en bättre inledning på årets turné med guldkant, som inleddes på Forsgården i Forsheda. Under tre veckor arrangerar föreningen med stöd av Norhedsstiftelsen grillfester på kommunens nio äldreboenden. Totalt kommer cirka 500 personer att få njuta av god mat och underhållning de kommande veckorna.

– Det är skönt att vara i gång igen och få sätta lite guldkant på äldres vardag och göra deras vardag lite meningsfull, säger Bengt Jonsson i Lions Värnamo. En ser i deras ögon hur glada och nyfikna de blir över vad som kommer att hända. ”Vad är det som doftar? Är det någon som grillar?” Det här gör mycket för de äldre, det sker något i deltagarna och det är fantastiskt, säger Bengt Jonsson och tackar Norhedsstiftelsen, Best Western Hotel Värnamo och Best Western Vrigstad Värdshus för samarbetet i projektet. 

– Vi hade inte kunnat göra det utan dem, de möjliggör att vi kan göra så att kommunens äldre får en meningsfull vardag, säger Bengt Jonsson.

På schemat står mat, tipspromenad och underhållning. 

– I dag och i morgon står Östbogillets spelmän för underhållningen, sedan tar Rolle Molin och Olle Gustafsson över, säger Bengt Jonsson.

Annika Johansson, Carin Holmer och Inga-Lis Bertilsson njöt av den goda maten i väntan på underhållningen.

– Det kan inte bli bättre med sol, god mat och sedan kaffe, säger Carin Holmer och Inga-Lis Bertilsson. 

– Nu när det hela har kommit i gång igen efter pandemin så blir sådana här saker ett extraplus i vardagen, säger Annika Johansson.

Taggar

Dela