Nyheter

Gratisparkering försvinner

Nyheter Från och och med i dag försvinner möjligheten till gratis parkering bakom Pelikanen.

  [1/2]

  [2/2]

Tidigare har parkeringen bakom Pelikanen varit en gratisparkering, där bilister har haft möjlighet att stå parkerade i upp till två timmar.

I går byttes 2-timmarsskyltarna ut mot anslag med information om att parkering på platsen under dagtid kräver betalning.

En bilägare som vi pratar med blir förvånad över nyheten.

– Jag hade ingen aning om det. Man undrar ju lite hur det blir för de kunder som vill in till centrum och handla, var ska de parkera? Man får inte ha något gratis.

Taggar

15 reaktioner på Gratisparkering försvinner

Jag både cyklar och kör bil till city. Nu kommer det att bli riktigt knöligt med bil i Värnamo centrum så varför inte testa att cykla? Det går fort, jag ser ju att jag kommer fram till mitt jobb samtidigt som de bilar som passerade mig på vägen. Man får gratis motion. Du kanske kan spara in ett gymkort? Du blir piggare på jobbet. Jag vet det är lite knöligt med överdragskläder och skor men man vänjer sig och hittar rutiner för det. Det hade vart kul med fler cyklister i vår stad!
Ps Kontrollera så att Din cykel är säker innan Du ger Dig iväg: Bromsar och lysen både fram och bak.

Synd bara att cyklister verkar så självmordsbenägna. I de flesta fall kollar de inte, eller har ingen ögonkontakt med bilar som kommer och cyklar rätt ut på övergångsställen där endast gående har förtur, framför mekaniserade fordon. Jag har fått panikbromsa ett antal gånger på grund av detta.

Värst är att se föräldrar när de med sina små barn cyklar rätt ut utan någon större koll på trafiken, hur är dessa funtade?

Men antar att valet om att bo i Värnamo ändå är upp till var och en. Det är ju inget måste.

Men ett måste, måste ju ända vara att göra orten attraktiv för alla, även de som måste ha och köra bil. Japp, alla jobb ligger inte vid en busslinje eller ens på cykelavstånd, inte alla boenden heller.

Vem tror att det är gratis att parkera? Kostar det något att sköta en parkeringsytan? Är det verkligen några kronor i parkeringsavgift som avgör om man åker till centrum i Värnamo eller väljer att åka vidare till andra platser?
Kommentarerna är hårresande och man får ju bara hoppas att dom inte är representativa för värnamoborna generellt

Gratis parkeringar eller inte.
Men staden är numera utdöd sedan länge, så länge till kan den inte halta.
Tar man inte ihjäl människor på hemmet, så slår man ju spiken i kistan för dem som har bil.
(Och snart erbjuder man gratis vaccin. Till vilka verkningsföljder, är ju upp till var och en att själva taga ställning för eller emot.
Ja, har då inte sett en enda politiker utifrån på cykeln sin, om de inte är för en liten notis i tidningsskrift, för att de i alla fall äger en cykel.
Klart alla de gynnar sig själva, har ju alltid varit så.
Men kanske inte så länge till.
Var gång kan man ju rösta- gör det Du med.

Fram för parkeringsskiva. Tror inte det blir så mycket vinst när lapplisor ska kolla alla som inte betalar. De ska väl ha lön.

Värnamo är en udda stad på många sätt .
Länge har staden skrämt bort flera affärskjedjor och företag från att etablera sig .
Varför skulle Värnamo vara så speciellt?
Det dröjde alldeles för länge att bygga Gröndalsleden och Ljusevekaleden.
På tal om de krokiga snurrarna i centrum och den här hinderbanan av fartgupp! Nä, fortsätt att skrämma bort folk från centrum så det snart inte finns mycket kvar!

Ju mer parkeringsavgifter desto fler anledningar att inte besöka det lilla som finns kvar av centrum.
Anlägg en fin gågata på Bredasten med stora gratis parkeringsytor nära butikerna! Restauranger finns där redan, så förutsättningarna är goda för ett nytt centrum där!
Då får man bort mycket trafik från nuvarande centrum, och det är väl det som är målet?

Kommunledningen springer de två byggherrarnas ärenden när de slipper göra parkeringar till nya bostäder, se Luddögatan, Lagmansgatan, Pilagårdsgatan och så vidare.
De låter invånarna stå för kostnaden.

Bra förslag! Vore väl alldeles utomordentligt lämpligt med avgift dagtid även där!

Varför är det gratis parkering rakt över polishuset? Denna parkering har dubblats på ett par år och verka populär, då lämpligt med en avgift!

Tråkigt när en så liten stad som Värnamo ska börja ta betalt för parkering. Det fodrar ju andra städer och externa handelsplatser. Vet många i andra kommuner som väljer att åka till Växjö/Jönköping framför sina närmsta städer, bara för att småstäderna varken erbjuder fri parkering eller någon bra handel (öppettider eller utbud).

Kommentarsfunktionen är stängd